КМДА Київська міська державна адміністрація


19 червня 2020

Шановні медичні працівники нашого району!

Шановні медичні працівники нашого району!

Низький уклін вам за сотні врятованих життів та тисячі вдячних посмішок деснянців

 

Вітаємопредставників найгуманнішої у світі професії – лікарів, медичних сестер, санітарок, фармацевтів та медичних волонтерів зі святом – Днем медичного працівника, яке вся Україна відзначатиме 21 червня.

Клятва Гіппократа та Клятва лікаря України – це не просто слова, а сенс життя. Обираючи тернистий шлях допомоги ближньому, ви своєю титанічною працею забезпечуєте мешканців району найголовнішим – впевненістю у завтрашньому дні. Адже немає нічого ціннішого, аніж наше здоров’я і здоров’я наших близьких. Без нього неможливо повноцінно насолоджуватися життям, будувати майбутнє своєї сім’ї, своєї Батьківщини. Низький уклін вам за сотні врятованих життів та тисячі вдячних посмішок деснянців.

Наразі в закладах охорони здоров’я Деснянського району працюють 1332 медичні працівники, з них 687 лікарів різних спеціальностей та 645 середнього медичного персоналу. Мають вищу та першу категорії 465 лікарів та 480 медичних сестер.

У КНП «Консультативно-діагностичний центр» Деснянського району м. Києва працює 9 кандидатів медичних наук, які свої знання та вміння застосовують у своїй медичній практиці з метою збереження здоров’я та життя пацієнтів, ранній діагностиці захворювань.

У КНП «КДЦ» проводять консультативні прийоми фахівці з 15 спеціальностей, здійснюють унікальні оперативні втручання лікарі хірурги у відділенні малаінвазивної хірургії та стаціонарі одного дня.

Сьогодні ви також на передовій боротьби з поширенням небезпечної недуги, спричиненої коронавірусом. Щоденно, ризикуючи своїм здоров’ям, з метою взяття біологічного матеріалу для діагностики зазначеної хвороби, здійснюють виїзди до хворих працівники мобільних бригад центрів первинної медико-санітарної допомоги. Вже здійснено 1670 виїздів, відібрано понад 3370 зразків біологічного матеріалу.

Завдяки вашій турботі та професійній майстерності у людини з’являється віра та надія на одужання, і це найголовніше.

З професійним святом вас!

З великою повагою та вдячністю колектив Деснянської райдержадміністрації



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.