КМДА Київська міська державна адміністрація


19 червня 2020

Пляж «Троєщина» серед найкращих у столиці!

Пляж «Троєщина» серед найкращих у столиці!

 

Вчора мер столиці Віталій Кличко підняв міжнародну відзнаку якості – «Блакитний прапор» над пляжем «Троєщина». Це означає, що тепер вісім пляжів столиці відповідають міжнародним критеріям та вимогам, що стосуються якості води, комфорту та безпеки на пляжі, екологічного менеджменту, рівня сервісу. Загалом, щоб отримати прапор, пляж повинен відповідати 32-м критеріям.

Пляж «Троєщина» вже другий сезон радо приймає деснянців та гостей столиці на відпочинок у затоці річки Десенка. Тут облаштовано фонтанчики, спортивні тренажери, пункт для надання першої медичної допомоги, комфортабельні вбиральні, душові кабіни, баки для роздільного сортування сміття, крісло-амфібія для купання людей з обмеженими можливостями. Доступ відпочиваючих на цю зону безкоштовний і безбар’єрний.

«Міські пляжі відкрили для купання. Цього року паспорти готовності отримали 12 пляжів та 20 зон відпочинку без купання. Які саме – можна ознайомитися на сайті комунального підприємства «Плесо». Держпродспоживслужба провела лабораторні дослідження води. Перевірили і якість питної води у фонтанчиках на пляжах. Коронавірус нікуди не подівся. І на пляжах теж треба дотримуватись елементарних правил безпеки – соціальна дистанція, санітайзери», – сказав Віталій Кличко.

Мер наголосив, що відкриття пляжів – це черговий тест на свідомість для киян.

Віталій Кличко також показав відео про те, як виглядає оновлений пляж https://www.youtube.com/watch?v=AHitqFYIExw&feature=emb_title

«Пляж «Троєщина» – найулюбленіше місце для відпочинку деснянців біля водойми. Чимало столичан приїжджають на цей пляж для відпочинку, тому ми серйозно налаштовані на логічне продовженням спортивної зони для поціновувачів різних видів спорту», – зазначила в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Ірина Алєксєєнко.

Довідково

Мер столиці Віталій Кличко, заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Ірина Алєксєєнко, депутати Київради Ганна Старостенко та Віктор Грушко, в.о. директора КП «Плесо» Віталій Боярчук, заступник голови Деснянської РДА Владислав Сюр оглянули територію пляжу, поспілкувалися з відпочивальниками та ознайомилися із запланованими роботами під час другої черги реконструкції.

ФОТОЗВІТ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.