КМДА Київська міська державна адміністрація


20 травня 2020

Учні Деснянського району приєдналися до онлайн-флешмобу з нагоди Всесвітнього дня вишиванки

Учні Деснянського району приєдналися до онлайн-флешмобу з нагоди Всесвітнього дня вишиванки

 

Напередодні Дня вишиванки, що відзначається 21 травня, учнівська молодь спільно із Департаментом освіти і науки Києва ініціювали онлайн-флешмоб  «Моя_вишиванка». До нього долучилися не лише учні, а й їхні батьки та освітяни столиці.

Організатори флешмобу рекомендують долучатися та використовувати флешмоб «Моя_вишиванка» у соціальних мережах.

Так, до флешмобу вже приєдналися учні гімназії «Троєщина», школи І-ІІІ ступенів № 218, спеціалізованої школи № 307 з поглибленим вивченням природничих наук: https://www.facebook.com/ruodesn.gov.ua

Довідково.

«Традиційно День вишиванки є улюбленим святом не лише у кожному закладі освіти, а й у кожній українській родині. Одягаючи вишиванку, ми засвідчуємо нашу єдність та приналежність до української культури, її історії та традицій. Попри карантин, киян об’єднує єдиний рух – патріотичний, народний, український», – зазначив в.о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

Усього за 3 дні учні, їхні батьки та освітяни Києва створили понад 300 публікацій різного формату: відео, фото, майстер-класи зі створення вишиванок, вірші, пісні та танці про берегиню українського народу.

Переглянути пости можна на сторінці проєкту «Все буде Добре! ОК!» у Facebook за темою «Моя вишиванка».(https://bit.ly/2zVuG0U)

«Онлайн-флешмоб «Моя_вишиванка «завітав» до домівок родин багатьох киян. Молодь завжди була, є і буде в авангарді прогресу. 14 років тому студенти були ініціаторами створення свята, а зараз, попри умови карантину, учні Києва підтримують та продовжують традиції Дня вишиванки», – додав Валентин Мондриївський.

 

https://kyivcity.gov.ua/news/uchni_kiyeva_zapochatkuvali_onlayn-fleshmob_do_vsesvitnogo_dnya_vishivanki/



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.