КМДА Київська міська державна адміністрація


19 травня 2020

Правила перебування на пляжах під час карантину

 

Влітку кияни, які не поїдуть за кордон чи на дачу, зможуть відпочити на київських пляжах. Принаймні МОЗ не буде проти, щоб в Україні відкрили пляжний сезон.

МОЗ провело відповідні консультації з Інститутом епідеміології та інфекційних хвороб НАМН України. Про це повідомив заступник Міністра охорони здоров’я-Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Спеціалісти підтвердили, що сіль у морській воді, разом із сонячним ультрафіолетовим випромінюванням, знищує збудник коронавірусної хвороби. Тому в Україні буде дозволено відкрити пляжний сезон. Незважаючи на те, що у прісній воді збудник має можливість виживати, за наявними у науковців даними, у річках з проточною водою інфікуватися досить складно. Це можливо тільки при близькому контакті», – наголосив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, попри карантин, до літа у столиці готують пляжі та зони відпочинку. Водолази спеціалізованої аварійної рятувально-водолазної служби КП «Плесо» виконують планові водолазні обстеження дна акваторій київських муніципальних пляжів. Такі обстеження проводяться щороку перед початком купального сезону, аби розчистити дно від небезпечних предметів. https://www.facebook.com/moz.ukr/photos/a.300751836754595/1539884202841346/?type=3&theater



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.