Головна  →  Новини  →  12 травня 2020

8 травня – Всесвітній День Червоного Хреста і Червоного півмісяця

8 травня – Всесвітній День Червоного Хреста і Червоного півмісяця

 

Всесвітній День Червоного Хреста і Червоного півмісяця відзначається щорічно 8 травня.

Червоний Хрест – всесвітня організація, заснована на принципах добровільності, нейтральності, гуманності і універсальності, незалежності, єдності, неупередженості та добровільності

Основними напрямками діяльності Червоного Хреста є надання медико-соціальної допомоги незахищеним верствам населення – самотнім непрацездатним громадянам похилого віку, ветеранам війни та праці, інвалідам, багатодітним та неповним сім’ям, дітям-сиротам, дітям вулиці, біженцям, мігрантам, постраждалим від природних і техногенних катастроф.

Волонтери Деснянської районної організації Червоного Хреста кожен день виконують благородну місію з надання допомоги тим, хто опинився в екстремальній ситуації, рятуючи життя і здоров’я людей. Так і сьогодні червонохрестівці простягнули руку допомоги всім, хто цього потребує.

Так, з початку обмежувальних заходів Деснянською районної організацією Червоного Хреста забезпечено медикаментами, захисними масками, дезінфікуючими засобами – медичні заклади, комунальні підприємства; продуктовими наборами першої необхідності – одиноких малозабезпечених громадян, інвалідів війни та праці, родини, які опинилися у складних життєвих обставинах.

«З початку карантину волонтери Деснянської районної організації Товариства Червоного Хреста України вручили більше тисячі продуктових наборів мешканцям району, які знаходяться на обліку в організації. Також спільно з соціальними центрами, службами Деснянської райдержадміністрації, Громадською радою, Спілкою ветеранів АТО надаємо допомогу родинам, які опинилися у складних життєвих обставинах, одиноким громадянам, матерям, чиї сини загинули на Сході України. Наша діяльність заснована повністю на добровільних засадах. Ми працюємо за покликом душі та серця. Вітаю всіх червонохрестівців з професійним святом!», – говорить голова Деснянської районної організації Червоного Хреста Валентина Романюк.

Сьогодні на обслуговуванні у Деснянській районній організації Червоного Хреста знаходиться більше 3 тисяч самотніх людей похилого віку, інвалідів війни та праці, інвалідів дитинства, учасників Другої світової війни.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]