Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Основні напрямки та показники роботи Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації за квітень 2020 року

Опубліковано 06 травня 2020 року о 19:13
фото

 

 

Управління праці та соціального захисту населення

(надалі - Управління)

Основна діяльність Управління здійснюється в штатному режимі, в межах встановлених правил карантину та направлена на убезпечення  державних службовців і найбільш уразливих категорій населення від зараження гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2. В таких умовах здійснені заходи щодо обмеження особистого прийому громадян, налагоджена діяльність Управління онлайн/офлайн та через скриньку, працює «гаряча лінія» фіксованого телефонного зв’язку.

До Урядового контактного центру Урядова «гаряча лінія» 1545 та КБУ «Контактний центр міста Києва» надійшло 5859 звернень від громадян, які опрацьовуються у встановленому порядку. За сприянням Єдиного центру координації дій допомоги малозахищеним верствам населення при Київській міській державній адміністрації,  2446 громадян отримали продуктові набори.

У звітному періоді за напрямами основної діяльності досягнуто таких результатів:

Соціально-трудові  відносини

Згідно з даними Головного управління статистики у м. Києві  середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника в Деснянському районі (за ІV квартал 2019 року) складала 12115 грн,  та зросла порівняно з І кварталом 2019 року на 18,5%. За результатами виконання згаданого показника Деснянський район посів ІVмісце серед районів міста Києва за темпом зросту.

Відповідно до рейтингової оцінки діяльності районних в місті Києві державних адміністрацій, рівень виконання показників: «Заборгованість із виплати заробітної плати, зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та платежів до Пенсійного фонду України в бюджетних установах та організаціях, а також на комунальних підприємствах, які передані до сфери управління районних в місті Києві державних адміністрацій» та «Темп зростання (зменшення) обсягу заборгованості із виплати заробітної плати, зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та платежів до Пенсійного фонду України в бюджетних установах та організаціях, а також на комунальних підприємствах, які передані до сфери управління районних в місті Києві державних адміністрацій, у відсотках до початку року» стабільно  утримується. За результатами виконання показників згаданого розділу Деснянський район міста Києва за березень 2020 року посів загальне рейтингове  1-8 місце.

Призначення державної соціальної допомоги сім'ям з дітьми

Протягом квітня 2020 року призначено різні види державної соціальної допомоги 1474 сім'ям з дітьми.  Загальна кількість осіб, які отримали допомогу становила -  16217. З метою посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми, в Управлінні  організованаробота по призначенню згаданої допомоги, на обліку перебуває 4 особи.

В Управлінні на обліку перебувало 1161 особова справа  багатодітних сімей, які  мають право на отримання допомоги    у  розмірі 1700 гривень за рахунок коштів державного бюджету  у вигляді субвенції до місцевих бюджетів/ надається одному з батьків дитини, що постійно проживають разом з дитиною.

Призначення житлових субсидій

Розраховано житлових субсидій для 15266 домогосподарств на суму 19 445326 грн.   У січні - квітні  2020 року проведено 4 засідання Комісії  з розгляду спірних питань щодо призначення пільг та субсидій.

Відшкодування пільг

На обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб,  які мають право на пільги за соціальною ознакою, згідно з чинним законодавством України перебувало21239 пільговиків, здійснено нарахування на суму 16 091338 грн

Відшкодування соціальних стипендій

Управління здійснює виплати соціальних стипендій, призначених студентам вищих навчальних закладів I - IV рівня акредитації, які навчаються за денною формою за державним замовленням, нараховані соціальні стипендії студентам вищих навчальних закладів на суму  823  121 грн 

Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб

Відповідно до єдиної Web - орієнтованої інформаційної технології формування сегменту «Облік ВПО» ДП ІОЦ, у визначеному періоді в ДП ІОЦ єдиної Web - орієнтованої інформаційної технології формування сегменту  «Облік ВПО» в  Деснянському районі м. Києва обліковано 14936 осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території,  районів проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил,  з них  10616 ‒ сімей,  працездатних осіб ‒ 6821, пенсіонерів ‒ 2898, 486 ‒ осіб з інвалідністю, 3039 ‒ діти.

Соціальний захист осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС

 На обліку перебувало 18083 особи, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, з них: 2735 ‒ діти. Протягом квітня місяця 2020 року призначено первинно  46 компенсаційних виплат, відповідно до заяв, які надійшли через скриньку або електронні засоби комунікації.

Забезпечення  технічними засобами реабілітації

Відповідно до постанови Уряду від 14 березня 2018 року № 238 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших осіб протезами верхніх та нижніх кінцівок, ортезами шарнірними на нижні кінцівки та кріслами колісними здійснюється згідно з договорами, укладеними органом соціального захисту населення з підприємством та особою з інвалідністю, дитиною з інвалідністю, іншою особою або їх законними представниками (тристоронній договір).

В Управлінні укладено такі договори:

- 24 договори на забезпечення протезом верхньої/ нижньої кінцівки/ ортезом шарнірним на нижню кінцівку;

- 30 договорів про забезпечення кріслом колісним;

Надання матеріальної допомоги малозабезпеченим особам

В рамках виконання заходів міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки» надано матеріальну допомогу 398 малозабезпеченим особам на суму 1058077,20 грн/ середній розмір допомоги склав 2658,50 грн/особу.

Призначення державної соціальної допомоги громадянам,

які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю

 У звітному періоді призначено державну соціальну допомогу 26 особам /всього 280 осіб, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю; здійснено призначення  тимчасової соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату ‒ 4 особам/всього 51 особа. 

Здійснення контролю за призначенням (перерахунку) пенсій,

органами Пенсійного фонду України,

згідно з чинним законодавством

У звітному періоді перевірено 69 пенсійних справ/всього 1714,  у тому числі  49 пенсійних справ призначених вперше, 20 пенсійних справ, по яких прийняте рішення про перерахунок пенсій.

Надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

З метою захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства, відповідно до Порядку надання при народженні дитини натуральної допомоги  «пакунок малюка» за рахунок субвенції з державного бюджету, спеціалістами Управління прийнято  28 заяв/ видано 23 «пакунок малюка».

 В розрізі виконання завдань основної діяльності Управління організована робота щодо надання послуги з догляду за дитиною до трьох років«муніципальна няня», призначена компенсація такої послуги/ оформлено 181 заяву.

Надання соціальних послуг населенню

Деснянського району міста Києва

У Територіальному центрі соціального обслуговування Деснянського району міста Києва за квітень 2020 року 1520 громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують надання соціальних послуг, отримали 18 800 соціальних послуг/51 625 заходів, з них виявлено та взято на обслуговування 44 особи.

З метою створення необхідних умов зворотного зв’язку, надання інформаційних послуг, оперативного реагування на гострі проблеми мешканців району, запроваджена робота «гарячої лінії» до якої звернулись   680 громадян похилого віку та осіб з обмеженими можливостями.

Догляд вдома/ представництво інтересів

У відділеннях соціальної допомоги вдома 828 громадянам похилого віку та особам з інвалідністю надано 7408 соціальних послуг догляду вдома/31440 заходів з придбання і доставки продовольчих, промислових та господарських товарів, медикаментів, допомоги у приготуванні їжі, прибирання житла, організації харчування, догляду за ліжко хворими, в тому числі 20 громадянам на платній основі надано 199 послуг догляду вдома/223 заходи на загальну суму 13,6 тис. грн.

На підставі визначених індивідуальних потреб 787 громадянам надано 1044 послуги представництва інтересів/2349 заходів щодо забезпечення супроводу у медичні заклади, відвідування у лікарнях, надання допомоги з оплати комунальних послуг, оформлення документів із соціально-правових питань, сприяння в отриманні адресної натуральної та грошової допомоги.

Соціальна адаптація та консультування людям похилого віку

У відділенні денного перебування дистанційно надано  11 громадянам 29 послуг консультування /63 заходи  та 119 особам 543 послуги соціальної адаптації /571 захід.

Натуральна допомога

У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги 1598 громадянам надано 3658 соціальних послуги натуральної допомоги за місцем проживання, а саме:  продукти харчування, гарячі обіди, засоби особистої гігієни, миючі засоби, постіль, промислові товари на загальну суму 485,9 тис. грн, в тому числі 6 громадянам 126 послуг з доставки гарячого харчування за власні кошти,  71 послугу з ремонту одягу, 1 381 продуктових наборів для громадян, що перебувають на обслуговуванні та знаходяться в групах підвищеного ризику.

За кошти міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019 - 2021 роки» 1117 малозабезпеченим громадянам та особам з інвалідністю надано послуги з натуральної допомоги у вигляді пасок/1 100 громадянам на загальну суму 29,7 тис. грн. та гарячого харчування/17 громадянам на загальну суму 19,44 тис. грн.

Привітання ювілярів-мешканців Деснянського району

У квітні 2020 року відбулося привітання трьох ювілярів мешканців Деснянського району з 90-річчям, які отримали вітальні листівки.

 

Управління освіти

Відповідно до рішення Київської міської ради від 12.12.2019 № 456/8029 «Про бюджет міста Києва на 2020 рік» та розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 04.02.2020 № 73 «Про капітальний ремонт об’єктів, що фінансуються в 2020 році за рахунок бюджетних коштів по Деснянській районній в місті Києві державній адміністрації» по галузях «Освіта» та «Фізична культура і спорт» передбачено видатки на виконання робіт з капітального ремонту в закладах освіти Деснянського району в сумі 93 504,4 тис. грн. Станом на 24.04.2020 освоєно 492,22 тис. грн. (з них на реєстрації в казначействі  185,14 тис. грн.).

По галузі «Освіта» кошти в сумі 91 719,4 тис. грн. передбачено на:

-                 капітальний ремонт місць загального користування в 16-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 39, 136, 170, 175, 222, 301, 508, 512, 689, 744, 755, 757, 768, 770, 784, 797) та в 16-ти закладах загальної середньої освіти (Гімназія «Троєщина», ЗЗСО №№ 23, 39, 119, 189, 192, 213, 218, 238, 249, 276, 293, 301, 307, 312, Вечірня (змінна) школа №18) на загальну суму 13 155 тис. грн. В 9-ти ЗДО (№№ 39, 136, 170, 175, 508, 755, 757, 784, 797) та 5-ти ЗЗСО (№№ 39, 192, 213, 249, ВШ №18) тривають роботи, в 4-х ЗДО (№№301, 689, 744, 770) та в ЗЗСО №119 проходить підготовка угоди, в інших закладах тривають процедури електронних закупівель. Станом на 24.04.2020 освоєно  141,65 тис. грн.

-                 відновлення груп в 2-х закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 745, 758) на суму  3 350 тис. грн. В обох закладах завершено проектні роботи. В ЗДО № 745 визначено переможця для виконання ремонтних робіт, в ЗДО № 758 здійснюються організаційно-правові заходи щодо проведення електронної закупівлі. Станом на 24.04.2020 освоєно  65,7 тис. грн.

-                 відновлення роботи закладу (ДНЗ № 782) на суму 5 000,0 тис. грн. Проводиться коригування проектно-кошторисної документації в межах кошторисних призначень. Роботи тривають.

-                 капітальний ремонт харчоблоків у 6-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 34, 83, 111, 165, 512, 784) та в 22-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 119, 190, 207, 218, 247, 250, 251, 259, 264, 275, 276, 277, 282, 292, 293, 294, 300, 301, 311, 312, 313, 320) на загальну суму 30 815,9 тис. грн. В усіх ЗДО завершено  проектні роботи і розпочато процедури електронних закупівель для проведення ремонтних робіт. В 3-х ЗЗСО (№119, 264, 312) розпочато ремонтні роботи. В 7-ми ЗЗСО ( №№ 190, 250, 276, 277, 293, 301, 311) укладено договори на виконання проектних і ремонтних робіт. В інших закладах проходять процедури електронних закупівель.

-                 капітальний ремонт покрівель в 9-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 91, 94, 125, 512, 519, 520, 745, 780, 781), в 5-ти закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 277, 213, 218, 300, 312) та в 1-му закладі позашкільної освіти (ЦДЮТ) на загальну суму 6 709,4 тис. грн. В ЗДО № 520 розпочато роботи. В ЗДО № 91 і № 94 проходять процедури укладання договорів з підрядними організаціями, в ЗЗСО № 277 укладено договір. В інших закладах тривають процедури електронних закупівель.

-                 капітальний ремонт спортивних залів з допоміжними приміщеннями в 2-х закладах загальної середньої освіти (СНВК «Київські Каштани», ЗЗСО № 189) на суму 1 769,8 тис. грн. В обох ЗЗСО проходять процедури електронних закупівель.

-                 капітальний ремонт інженерних мереж та МІТП в 2-х закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 111, 776) та в 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО № 147) на загальну суму 1 400 тис. грн. В ЗДО № 776 укладено договір з підрядною організацією, в ЗДО № 111 проходить кваліфікація переможця, в ЗЗСО № 147 готується документація для проведення закупівлі.

-                 капітальний ремонт фасаду (підсилення основ фундаменту та фасаду) в 1-му закладі дошкільної освіти (ЗДО № 752) на суму 630 тис. грн. Здійснюються організаційно-правові заходи щодо проведення електронної закупівлі.

-                 капітальний ремонт пралень в 5-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 12, 301, 721, 743, 796) на суму 2 000  тис. грн. В усіх закладах проходить підготовка угод з підрядними організаціями.

-                 капітальний ремонт будівель та прибудинкової території в 7-ми закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 165, 170, 491, 742, 753, 771, 796) та в 1-му закладі загальної середньої освіти - проектні роботи (ЗЗСО № 282) на загальну суму 17 850  тис. грн. В ЗЗСО № 282 роботи розпочато.

-                 капітальний ремонт (заміна вікон) в 4-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 152, 218, 320, Гімназія «Києво-Могилянський колегіум») та в Управлінні Освіти на загальну суму 1 615 тис. грн. В ГКМК роботи завершено, в УО роботи на стадії завершення. В інших закладах тривають процедури електронних закупівель. Станом на 24.04.2020 освоєно 284,87 тис. грн. (з них на реєстрації в казначействі  185,14 тис. грн.)

-                 капітальний ремонт вхідної групи в 1-му закладі загальної середньої освіти (СНВК «Київські Каштани») на суму 100,0 тис. грн. Проходить процедура подання пропозицій.

-                 капітальний ремонт їдалень в 2-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 270, 306) на суму 1 578,7 тис. грн.  В обох ЗЗСО проходять процедури електронних закупівель.

-                 капітальний ремонт стадіонів та спортивних майданчиків (проектні роботи) в 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО № 293) на суму 500,0 тис. грн. Роботи з проектування розпочато.

-                 безбар’єрне середовище (капітальний ремонт вхідних груп зі встановленням пандусів) у 2-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО № 212, Вечірня (змінна) школа №18) на загальну суму 800 тис. грн. У ВШ №18 розпочато роботи, в ЗЗСО   № 212 укладено договір з підрядною організацією.

-                 реалізація проектів-переможців громадського бюджету на загальну суму 4 445,6 тис. грн, а саме:

  • проект громадського бюджету № 41 «Ремонт та облаштування футбольного майданчика гімназії № 283» на суму 2 966,0 тис. грн. Укладено договір з підрядною організацією.
  • проект громадського бюджету № 658 «Капітальний ремонт харчоблоку в школі № 306» на суму 1 479,6 тис. грн. Укладено договір для виконання проектних робіт.

 

По галузі «Фізична культура і спорт» кошти в сумі 1 785 тис. грн. передбачено на:

-                 капітальний ремонт фасаду в 1-му закладі позашкільної освіти (ДЮСШ №14) на суму 1 470 тис. грн. Проходить процедура електронної закупівлі робіт.

-                 капітальний ремонт асфальтового покриття в 1-му закладі позашкільної освіти (ДЮСШ №14) на суму 315 тис. грн. Проходить процедура електронної закупівлі робіт.

 

Управління культури, туризму

та охорони культурної спадщини

Відповідно до рішення Київської міської ради від 13.12.2019 № 416/6467 «Про бюджет міста Києва на 2020 рік» по галузі «Культура» на 2020 рік виділено коштів загального фонду 21820,5 тис. грн. та 2858,4 тис. грн. коштів спеціального фонду (бюджету розвитку).

Протягом квітня поточного року закладами культури, що знаходяться у підпорядкуванні Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації придбано обладнання на загальну суму 380 809,00 грн.

В рамках реалізації проектів за рахунок коштів «Громадського бюджету міста Києва» для потреб підліткових клубів Освітньо-культурного центру «Дивосвіт» придбано обладнання на суму  67 800,00 грн.

Публічними бібліотеками Централізованої бібліотечної системи Деснянського району в період карантину у форматі онлайн проведено низку заходів з популяризації безкоштовних книжкових сервісів, консультації психологів та тренінги для саморозвитку, підбір інформації та рекомендації пізнавальних онлайн - ресурсів для дітей та їх батьків, відеозаписи читання вголос для дітей, висвітлення інформації про пам’ятні дати, майстер-класи.

Протягом звітного періоду школами естетичного виховання було проведено 15 культурно-мистецьких та 14 навчально-методичних онлайн-заходів.

Вихованці шкіл мистецтв району взяли участь у міських, всеукраїнських та міжнародних  творчих заходах та  отримали 32 нагороди всеукраїнського рівня та 4 нагороди міжнародного рівня.

7 педагогічних працівників отримали сертифікати творчих здобутків всеукраїнського рівня та 3 сертифікати міжнародного рівня.

 

Управління у справах молоді та спорту

Підпорядковані Управлінню установи:

- Центр навчання плаванню Деснянського району м. Києва;

- Деснянський районний у місті Києві Центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» ( далі - ДЦФЗН «Спорт для всіх»).

 

Відповідно до Програми економічного і соціального розвитку  м. Києва  на  2020  рік,  передбачені бюджетні асигнування на 2020 рік по галузі «Фізична культура і спорт» спеціальний фонд (бюджет розвитку) на виконання робіт з капітальних ремонтів. Заплановано (кошторис) – 5660,6 тис. грн.

У Центрі навчання плаванню Деснянського  району м. Києва у 2020 році передбачено виконання робіт з капітального ремонту фасаду (передбачено 700,0 тис.грн.) та капітального ремонту приміщень (передбачено 800,00 тис.грн),  терміни проведення робіт:  червень – серпень 2020 року.

Деснянський районний у місті Києві Центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» заплановано – 4160,6 тис. грн.:

Бюджетні асигнування передбачені на виконання робіт з капітальних ремонтів по наступним  об’єктам:

- капітальний ремонт підвального приміщення за адресою: пр-т  Маяковського, 26А  у сумі 1160,6 тис. грн.

 

Укладено договір з переможцем торгів ПП «ДАРБУД» на суму  864,018тис. грн. та технагляд ФОП Сокирко М.І. на суму 13,768 тис. грн. Замовлено кошти 22.04.2020 року – 877,786 тис. грн. Термін виконання робіт: квітень-жовтень 2020 року;

- капітальний ремонт спортивного майданчика за адресою: вул. Мілютенка, 44  у сумі 2800,0 тис. грн., термін виконання робіт  травень-листопад 2020 року;

- капітальний ремонт спортивного майданчика за адресою: вул. Бальзака, 54А  у сумі 200,0 тис. грн., термін виконання робіт  травень-листопад 2020 року.

 

Відділ охорони здоров’я

Продовжується реалізація Урядової  програми «Доступні ліки».

З 01.04.2019 запрацювала нова система видачі ліків за електронними рецептами.

НСЗУ забезпечено повернення коштів аптечним закладам, які заключили з нею договір і отримали право працювати в програмі «Доступні ліки».

Нова система фінансування дозволяє пацієнту отримати ліки в любій аптеці, з якою підписаний договір, незалежно від того де він проживає. З початку поточного року лікарями медичних закладів Деснянського району м. Києва виписано 19117 рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів 13349 хворим, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу, бронхіальну астму.

Продовжується запровадження медичної реформи: кількість підписаних та внесених до електронної медичної системи декларацій станом на 30.04.2020 – 273983, що становить 74,1%.

 З 01.07.2018 запроваджено новий механізм фінансування закладів охорони здоров’я первинної ланки за принципом «гроші йдуть за пацієнтом» Національною службою здоров’я України. Тарифи на надання медичних послуг, пов’язаних з первинною медичною допомогою, встановлюються як капітаційна ставка за обслуговування одного пацієнта протягом календарного року.

Забезпечено реалізацію глобальної ініціативи стратегії Fast-Trask Cities у м. Києві (90х90х90) з покращення надання медичних послуг у сфері ВІЛ /СНІДу.  Станом на 30.04.2020 протестовано за допомогою швидких тестів 1333 особи, з них виявлено антитіла до ВІЛ у 22 випадках.

Функціонує 4 кабінети надання антиретровірусної допомоги за місцем проживання хворого.

Продовжується реалізація проєкту «Лікар у Вашому домі». На території Деснянського району у громадських місцях, а саме ‒ в парках, скверах, біля торгово-розважальних центрів, аптек, ринків розміщено стаціонарні пункти (палатки) прийому медичними працівниками підпорядкованих закладів охорони здоров’я мешканців та гостей Деснянського району. У зручному форматі забезпечено надання населенню консультацій, проведення тестів на визначення індексу здоров’я, експрес – діагностування початкової стадії захворювань серцево-судинної системи, цукрового діабету. З початку року послугами пересувних стаціонарних пунктів скористалося понад 636 мешканців району. Мультидисциплінарними бригадами оглянуто вдома 145 немобільних хворих.

 

 

Відділ контролю за благоустроєм

та збереженням природного середовища

З метою підтримання належного санітарно-технічного стану території Деснянського району міста Києва керівництвом Деснянської райдержадміністрації спільно з профільними керівниками структурних підрозділів Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації та комунальних підприємств району майже щоденно проводяться обстеження санітарно-технічного стану територій району. За результатами, відповідальним виконавцям надаються доручення щодо проведення відповідної роботи стосовно забезпечення утримання в належному санітарному стані балансових, підвідомчих та прилеглих територій.

Також, спеціалістами відділу контролю за благоустроєм та збереженням природного середовища Деснянської РДА (далі – Відділ) щоденно проводиться обстеження території Деснянського району на предмет дотримання Правил благоустрою міста Києва, зокрема належного санітарно-технічного стану, унеможливлення виникнення несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання піскомету та листя. В разі виявлення порушень, порушникам вносяться приписи та/або складаються протоколи про адміністративні правопорушення, відповідно до ст. 152 КУпАП.

Крім того, спеціалістами відділу контролю за благоустроєм та збереженням природного середовища Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації щоденно, з дотриманням індивідуальних санітарних норм безпеки, здійснюється моніторинг території району на наявність відкритих (функціонуючих) тимчасових споруд та засобів дрібнороздрібної торговельної мережі, в яких здійснюється продаж шаурми, приготування та продаж кавових напоїв. Проводиться інформування власника або продавця про негайне припинення роботи на час карантинних заходів, а в разі відмови власника або продавця вказаних ТС, припинити свою діяльність, вживаються заходи відповідно до вимог чинного законодавства України. Складаються протоколи про адміністративні правопорушення за  ст. 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів) та за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).

Додатково, спеціалістами відділу контролю за благоустроєм та збереженням природного середовища Деснянської райдержадміністрації приймається участь у проведенні рейдів по дотриманню карантинного режиму, пов’язаного зі спалахом гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

 

Управління житлово-комунального господарства

Відповідно до розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 04.02.2020 № 73 «Про капітальний ремонт об’єктів, що фінансуються в 2019 році за рахунок бюджетних коштів по Деснянській районної в місті Києві державної адміністрації» Управлінням житлово-комунального господарства заплановано провести капітальний ремонт житлового фонду Деснянського району на 309 обʼєктах на суму 163 613,28 млн.грн.

З початку поточного року 293 закупівель, заключено 277 договорів.

Відповідно до актів виконаних робіт виконано роботи на 85 об’єктах.

Станом на 29.04.2020 профінансовано робіт на 36 064,0 тис.грн, виконано робіт на 35 217, 0 тис.грн., а саме:

- заміна вікон – 11 199,5 тис.грн.;

- капітальний ремонт покрівлі – 4 030,9 тис.грн.;

- капітальний ремонт сходових клітин – 16 280,2 тис.грн.;

- капітальний ремонт інженерних мереж ХВП, ГВП, ЦО, каналізація – 1 284,2 тис.грн.;

- капітальний ремонт з утеплення фасаду – 2 422,2 тис. грн.

 

Комунальне підприємство «Керуюча компанія
з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва»

В квітні 2020 року підприємством та підрядними організаціями виконано ремонтні роботи поточного характеру житлового фонду на загальну суму 879,78 тис.грн, а саме:

- проведено ремонт покрівлі в 13 будинках, загальний обсяг виконаних робіт    1 242 кв.м на суму 332,30 тис. грн.;

- проведено ремонт внутрішньобудинкового обладнання та мереж водопостачання, теплопостачання, каналізації (сантехнічні роботи) в 13 будинках, на суму 547,48 тис. грн..

Також, за рахунок коштів підприємства встановлено реле часу у 93 житлових будинках для керування освітленням в місцях загального користування. Робітники з комплексного прибирання ЖЕД№301-319 структурних підрозділів КП «Керуюча Компанія Деснянського району м. Києва» забезпечують утримання прибудинкових територій в належному санітарному стані, а також продовжують проводити вологе прибирання та щоденні заходи щодо санітарної обробки та дезінфекції місць загального користування житлових будинків, особливо кнопок ліфтів, домофонів, дверей, перил, ручок, поштових скриньок спеціальними антисептичними засобами.

 

Комунальне підприємство «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району» міста Києва

За квітень місяць 2020 року очищено 262 од. зливоприймачів та 160 од. оглядових колодязів, відремонтовано 31 од. зливоприймачів та 13 од. оглядових колодязів.

Щоденно проводяться роботи по прибиранню балансової вулично-шляхової мережі КП ШЕУ Деснянського району.

На балансовій вулично-шляховій мережі КП ШЕУ Деснянського району виконано поточним (дрібним) ремонтом 2 311 м2.

Облаштовано 16 од. наземних пішохідних переходів пониженими бортовими каменями (безбар’єрне середовище) з використанням тактильної плитки та влаштовано 1 острівець безпеки.

Проводяться роботи по поточному (середньому ремонту) вул. Бикова та  вул. Т.Драйзера. Виконані роботи по поточному (середньому) ремонту вул. Радунська від вул. Градинської до вул. Лаврухіна площею 2 822,3 м2.

Додатково виконано заповнення швів асфальтобетонного покриття гумово-бітумною мастикою за допомогою плавильно-заливальної машини CRAFCO SUPER SHOT 125 DCRC у кількості 350 п.м.

 

Комунальне підприємство по утриманню

зелених насаджень Деснянського району м. Києва

У квітні 2020 року проведено роботи із формовочної і санітарної обрізки дерев – 1300 шт., видалення омели – 18 шт.

Проведено роботи із висаджування зелених насаджень, а саме: висаджено дерев різних порід 235 шт., кущів різних порід 1246 шт.

Проведено ремонт газонів на площі 1,5 га.

Встановлено обмежувальні стовпчики з метою унеможливлення заїздів автомобілів на зелену зону 110 шт., відремонтовано 38 лав та 7 дитячих майданчиків.

 

Комунальне підприємство «Ватутінськінвестбуд»

По напрямку діяльності «виконання функцій замовника в капітальному будівництві (по об’єктах Програми капітальних вкладень по Деснянському району)» за березень 2020 року  по об’єкту «Реконструкція стадіону зі штучним покриттям на вул. Драйзера, 2-б» завершені роботи по 2-й черзі будівництва, підготовлено для оформлення Акт готовності до експлуатації 2-ї черги.

По об’єкту «Реконструкція з добудовою загальноосвітньої школи №23 на вул. Путивльській, 35 (с. Биківня)» виконуються роботи по прокладанню мереж вентиляції будівлі блоку «В» (ІІІ черга).


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux