Головна  →  Новини  →  6 травня 2020

У Деснянському районі продовжують працювати мобільні медичні бригади, які тестують на COVID-19

У Деснянському районі продовжують працювати мобільні медичні бригади, які тестують на COVID-19

 

Станом на 5 травня 2020-го року 4 медичні бригади, створені на базі Центрів первинної медико-санітарної допомоги Деснянського району, які тестують киян на COVID-19, здійснили 643 виїзди. Ними відібрано 1 тисячу 161 зразок біологічного матеріалу для лабораторної діагностики коронавірусної хвороби методом ПЛР.

 

Про це повідомила начальник відділу охорони здоров`я Деснянської райдержадміністрації Лариса Коцан.

«Відповідно до розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID -19 від 26 березня 2020-го року «Про організацію заходів з метою мінімізації поширення коронавірусної хвороби (COVID -19) під час проведення діагностики», на базі Центрів первинної медико-санітарної допомоги Деснянського району створено 4 мобільні бригади, які здійснюють забір зразків біологічних матеріалів від пацієнтів з підозрою на коронавірусну хворобу за направленням сімейного лікаря», – говорить начальник відділу охорони здоров`я Деснянської райдержадміністрації Лариса Коцан.

 

Бригади функціонують за чітко визначеним алгоритмом, медичні працівники в повному обсязі забезпечені засобами індивідуального захисту та всім необхідним для безпечного і якісного забору зразків. До того ж, кожен із цих медиків пройшов спеціальні навчання.

 

«Для запобігання розповсюдження епідемії та проведення лікування хворим на COVID-19 дуже важливо вчасно діагностувати хворобу. Значення мобільних бригад у цьому процесі надзвичайно важливе» – зазначила Лариса Коцан.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]