Головна  →  Новини  →  4 травня 2020

Віталій Кличко про обмеження: «Людей обурює несправедливість. Давайте ухвалювати виважені і справедливі рішення!»

 

Влада сьогодні повинна шукати і ухвалювати виважені і справедливі рішення. Заради безпеки і життя людей. Заради економіки і розвитку міст та держави.

«Останніми днями багато дискусій та емоцій стосовно термінового і мало не тотального скасування обмежень. Повторю те, що говорив вже раніше: тут не до популізму і не до рейтингів! Діяти треба відповідально і виважено. Розуміючи, що йдеться, перш за все, про здоров’я і життя людей! Так. Основний удар у боротьбі із розповсюдженням вірусу прийняло на себе місцеве самоврядування. Так. Ми – в кожному місті, містечку та селищі – опинилися один на один із загрозою, що постала. Місцева влада шукає ресурси, організовує закупівлю засобів захисту та тестів, забезпечує медичну допомогу. Ми цілодобово працюємо в своїх містах і селищах. Ми допомагаємо та підтримуємо один одного. І ми вистояли вже майже два місяці. Не допустили інфекційного вибуху, який би зруйнував систему охорони здоров’я. А тепер важливо – не звести нанівець усі зусилля. Не зробити так, що вірус вирветься з-під контролю. Не допустити катастрофи і вимушеного повернення до більш суворого карантину», – наголосив Віталій Кличко.

Він також зауважив, що у Москві, де до останнього не запроваджували обмежень, тільки за минулу добу зафіксували 6 тисяч хворих на коронавірус.

«Що відбувається сьогодні у нас? Людей обурює несправедливість! Якщо працюють великі торгові мережі, якщо працюють окремі ресторани, чому не може працювати малий і середній бізнес? Маленькі магазини чи кав’ярні, дотримуючись правил і безпеки? Давайте шукати і ухвалювати виважені рішення і справедливі. Заради безпеки і життя людей. Заради економіки і розвитку міст та держави. Не погрожувати. Не застосовувати силу чи кримінальні справи. Не вдаватися до популізму. А думати, перш за все, про відповідальність, яку поклали люди на владу. Люди сьогодні зневірені і стривожені. За майбутнє своїх родин, за свою роботу. За те, у якому напрямку рухається країна», – підкреслив мер столиці. Він зазначив, що заради безпеки людей і заради відновлення справедливості має бути чіткий план і рівні умови дотримання та послаблення обмежень.

«І сьогодні на засіданні уряду я донесу свою позицію», – наголосив Віталій Кличко. Мер зауважив, що Київ перший етап такого плану оприлюднив. І, виходячи з епідеміологічної ситуації, подівається запроваджувати його з 12 травня.

«Іще раз підкреслю: треба зважувати всі ризики – і соціальні, й економічні. Не діяти поспіхом – щоб не оступитися. Я розумію, що всі втомилися від карантину і всім хочеться на волю. Але не можна нехтувати безпекою і своїм здоров’ям. До того ж у ситуації, коли світ очікує на другу хвилю вірусу восени. Повірте: я кожен день просинаюся з тривогою за те, чи впорається місто з цим викликом? Чи витримають наші лікарні, чи вистачить лікарів у критичній ситуації? Чи вистоїть економіка столиці? Скільки об’єктів із тих, що планували, ми завершимо цього року. Як житимуть кияни і як розвиватиметься місто. Бо я розумію свою відповідальність за те, що відбувається в столиці. І роблю все, щоб не допустити вибуху хвороби. Та я переконаний, спільними злагодженими діями і свідомим ставленням до ситуації ми її подолаємо. Бо в нас немає іншого вибору!» – підкреслив Віталій Кличко. https://kyivcity.gov.ua/news/vitaliy_klichko_pro_obmezhennya_lyudey_oburyuye_nespravedlivist_davayte_ukhvalyuvati_vivazheni_i_spravedlivi_rishennya/

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]