Головна  →  Новини  →  31 березня 2020

З 1 квітня у міських лісах розпочинається «сезон тиші»

 

Увага, деснянці!

У період із 1 квітня до 15 червня у лісах та на об’єктах благоустрою заборонено будь-які заходи, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою. Про це повідомили в Управлінні екології та природних ресурсів.

«Сезон тиші» – це природоохоронний захід, упроваджений до виконання в Україні на законодавчому рівні (стаття 39 Закону України «Про тваринний світ»). Метою такого заходу є охорона ареалу існування, шляхів міграції диких тварин на час їхнього розмноження. Такий проєкт сприяє відтворенню популяції лісових звірів та птахів, забезпечуючи зростання та різноманіття, спокійний розвиток фауни в наших лісах.

Які саме заходи заборонені?

- санітарні рубки лісу;

- стрілянина;

- вибухові роботи;

- феєрверки;

- проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах;

- використання моторних маломірних суден.

«Осіб, які порушили вимоги в даний період, буде притягнуто до відповідальності згідно зі статтею 87 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу від тридцяти до п’ятдесяти, а на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти, неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – зазначив начальник Управління екології та природних ресурсів Андрій Мальований.

Також закликаємо киян не відпочивати у міських лісах в умовах карантину.

За порушення протиепідемічних заходів поліція має право складати адміністративні протоколи за ст. 44-3 (порушення правил карантину людей) КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Наразі триває пожежонебезпечний період. Тепла, суха погода сприяє збільшенню кількості пожеж в екосистемах. Розведення багаття у лісах і парках заборонено чинним законодавством (стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення). За це передбачено штраф – від 340 до 1360 гривень.

За матеріалами: https://kyivcity.gov.ua/news/News_1_kvitnya_u_miskikh_lisakh_rozpochinayetsya_sezon_tishi_z_metoyu_zberezhennya_populyatsi_dikikh_tvarin/

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]