КМДА Київська міська державна адміністрація


11 березня 2020

Підписано Меморандум про співпрацю між видавництвами книг України та бібліотеками Деснянського району

Підписано Меморандум про співпрацю між видавництвами книг України та бібліотеками Деснянського району

 

Сьогодні в оновленій бібліотеці №115 «БібліоHub» відбулася надзвичайна подія – підписано Меморандум про співпрацю між видавництвами книг України та бібліотеками Деснянського району.

«Підписання Меморандуму дасть можливість мешканцям Деснянського району та його гостям на постійній основі знайомитися з новинками друкованої продукції. Унікальна книготека репрезентуватиме найсучасніші видання майже всіх літературних жанрів, які написано українськими й зарубіжними авторами. Сьогодні створено унікальний бібліотечний простір», – говорить заступник голови Деснянської райдержадміністрації Ірина Алєксєєнко.

В одному місці стало можливим не тільки отримати інформацію про книжкові новинки та наявні видання видавництв, а й безпосередньо ознайомитися з ними, брати участь у літературних подорожах-презентаціях, автограф-сесіях, майстер-класах, і творчих зустрічах з авторами.

«Сінергія книговидавництва та бібліотеки стало логічним кроком у реалізації амбітної програми уряду щодо популяризації книги та читання в Україні. І все це відбувається у бібліотеці, яка, завдяки міському проєкту «Сучасний бібліотечний простір – БібліоHub», є однією з найсучасніших і найкращих бібліотек для дітей в Києві. Мені не віриться, коли беручи в руки нову книгу, бачу на ній дату видання лише місячної давності. Раніше, щоб потрапити на полиці бібліотеки книга проходила набагато довший шлях», – говорить директорка ЦБС Деснянського району Тетяна Оврас.

Вже сьогодні книготека оновленої бібліотеки нараховує більше 10 тисяч книг, серед яких сучасні видання найуспішніших книжкових видавництв – «Самміт-книга», «Фоліо», Дитяча література видавництва «Ранок». У майбутньому на полицях бібліотек Деснянського району буде представлено сучасні видання більш ніж 20 книжкових видавництв України.

В урочистій церемонії підписання Меморандуму взяли участь начальник Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Деснянської райдержадміністрації Ігор Закомірний, голова Української асоціації видавців та книго розповсюджувачів Олександр Афонін, директор видавництва «Самміт-книга» Ігор Степурін.

Довідково.

На урочистому заході також були присутні керівники книжкових видавництв України, директор Департамент культури КМДА Діана Попова, депутат Київради Ганна Старостенко, голова постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторія Муха, керівники бібліотечних систем районів міста.

 

У «Сучасному бібліотечному просторі «Бібліо-HUB» облаштовано:

- простір для дітей від 0 до 5 років та їх батьків;

- розвиваючий простір для дошкільників та дітей молодшого віку;

- літературно-мистецький простір;

- простір комп’ютерних технологій;

- інтелект-простір;

- виставковий простір (холи 1 та 2 поверхів);

- комунікативний простір.

ФОТОЗВІТ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.