КМДА Київська міська державна адміністрація


17 лютого 2020

Інтенсивність епідпроцесу по захворюваності на гострі респіраторні інфекції у Деснянському районі перебуває на низькому рівні

 

Шановні мешканці Деснянського району!

Пропонуємо Вашій увазі стандартні рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я для широкої громадськості щодо зменшення впливу та передавання цілої низки хвороб, які передбачають гігієну рук та практику безпечного харчування:

· часто мийте руки з милом чи обробляйте дезінфекційними засобами;

· під час кашлю та чхання прикрийте рот і ніс зігнутим ліктем чи одноразовою серветкою, після чого викиньте серветку та вимийте руки;

· уникайте близького контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;

· якщо у вас підвищена температура тіла, кашель і утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте його про свої попередні подорожі;

· у разі відвідування базарів у районах, де зараз фіксують випадки появи нового коронавірусу, уникайте безпосереднього незахищеного контакту з живими тваринами та поверхнями, що контактують із тваринами;

· уникайте споживання сирих тваринних продуктів і страв без належної термообробки, обережно поводьтеся із сирими м’ясом, молоком чи органами тварин, щоб уникнути перехресного забруднення.

Довідково.

Відповідно до інформації Всесвітньої організації охорони здоров’я станом на 10 лютого 2020-го року кількість захворілих на коронавірусну інфекцію (СOVID-19) складає 44653 особи, кількість померлих 1113. Захворілі в Китайській народній республіці та ще в 25 країнах світу. Випадків захворювання на (СOVID-19) серед мешканців м. Києва не зареєстровано.

 

З 1 січня 2020-го року ВООЗ оголосила надзвичайну ситуацію в світі. Вірус вражає дихальні шляхи. Ознаками інфекції є респіраторні симптоми, лихоманка, кашель, задишка і важке дихання. Збудник передається від людини до людини крапельним шляхом. Вірус до кінця не вивчений, але відомо, що люди похилого віку більш схильні до розвитку важкого перебігу захворювань та ускладнень. Ліків, рекомендованих для профілактики або лікування нового коронавірусу не існує.

 

Одночасно інформуємо, що в м. Києві та Деснянському районі за 6 тижнів 2020-го року інтенсивність епідпроцесу по захворюваності на гострі респіраторні інфекції перебуває на низькому рівні та нижче базового рівня по місту на 32,9%, по району на 36,1%.

 

Захворюваність на грип та гострі респіраторні інфекції в Україні перевищує епідемічний поріг на 55,6% (за виключенням м. Києва та Харківської області) та знаходиться на середньому рівні інтенсивності.

 

За матеріалами Деснянського міжрайонного відділу

лабораторних досліджень на основі рекомендацій Державної установи

«Київський міський лабораторний центр МОЗ України».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.