Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Тетяна Бачек – Центр у справах сім`ї та жінок Деснянського району у минулому році надав близько 20 тисяч послуг

Опубліковано 15 січня 2020 року о 17:36
фото

Центр у справах сім`ї та жінок Деснянського району у минулому році надав 19 тисяч 766 послуг – юридичні та психологічні індивідуальні консультації; соціально-психологічні та соціально-освітні тренінги; соціально-побутові та соціально-медичні послуги для мешканок притулку; реалізація типової програми для кривдників; медіації;, індивідуальні програми для пар, а також інформаційні послуги.

Про це повідомила директорка Центру у справах сім`ї та жінок Тетяна Бачек під час засідання Колегії Деснянської райдержадміністрації під керівництвом в.о. голови ДРДА Сергія Снопкова.

«За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я кожна шоста жінка зазнала насильства в сім’ї. В Україні з домашнім насильством стикається кожна третя особа. Центр реалізує системну роботу із протидії та запобіганню домашньому насильству, гендерно-зумовленого насильства та насильства за ознакою статі. Співпраця здійснюється із Службою у справах дітей та сім`ї, Управлінням освіти, відділом охорони здоров`я, Центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, Управлінням поліції. Долучаються до попередження насильства й інші структурні підрозділи Деснянської райдержадміністрації», – зазначила Тетяна Бачек.

За результатами Колегії напрацьовано ряд доручень – активізувати виконання завдань і заходів, визначених Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству»; забезпечити проведення нарад з суб’єктами взаємодії, що здійснюють заходи з питань запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі; звернутися до суду щодо направлення осіб, які вчинили насильство на проходження програми для кривдників; активізувати проведення інформаційно-розʼяснювальної роботи усіма підрозділами Деснянської РДА, комунальними закладами району з питань запобігання та протидії домашньому насильству та своєчасного перенаправлення осіб до відповідних установ району.

Засідання Колегії пройшло за участю керівників комунальних підприємств, структурних підрозділів Деснянської РДА, помічників депутатів Верховної Ради України та Київської міської ради, керівництва Деснянського управління поліції, представників Громадської ради Деснянського району.

Довідково.

Центр у справах сім`ї та жінок проводить ряд групових програм та освітніх заходів. Частина програм реалізуються на постійній основі, це:

1) «Підготовка молоді до сімейного життя, збереження загального та репродуктивного здоров`я» - лекційна, тренінгова форма робота з учнівською молоддю;

2) індивідуальні програми для пар, що в конфлікті/на межі розлучення «Сім`я: робота над помилками»; для пар, що мають намір одружитися «Щасливі разом: відповідальність обох»

3) «Самореалізація: шляхи до успіху» ‒ трьох місячна щорічна програма підвищення рівня побутових психологічних знань, що сприяють налагодженню стосунків та реалізації різних соціальних ролей; профілактика/вихід із токсичних стосунків (майстер-класи, лекції);

4) психодинамічна група для мешканок притулку;

5) типова програма для кривдників;

6) онлайн-програма «Вихід_Є!»

7) сімейний фестиваль «Family fest»

Щороку, відповідно до аналізу звернень клієнтів та в межах статутної діяльності, формуються та реалізуються цільові програми Центру, в т.ч. є практика проведень психотерапевтичних груп, що тривали 6 міс. (Свобода бути собою, Культура безпеки, Психосоматика, Єдина платформа надання психологічних послуг у Деснянському районі міста Києва, Моя внутрішня жінка, Народжена бути щасливою у сучасному світі).

Індивідуальні послуги фахівців Центру надаються на постійній основі за попереднім записом по тел. 518-73-72.

ФОТОЗВІТ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux