КМДА Київська міська державна адміністрація


14 січня 2020

У Деснянській райдержадміністрації защедрували колядники

У Деснянській райдержадміністрації защедрували колядники

 

Жіночий хоровий колектив «Калинонька» Територіального центру соціального обслуговування Деснянського району завітав сьогодні до Деснянської райдержадміністрації, щоб привітати державних службовців зі Старим Новим роком.

У кабінетах державної установи звучали щедрівки, вітальні пісні та побажання миру й добра у новому році. Щедрувальники рясно посівали у кабінетах на щастя, добро та процвітання у заможній рідній державі.

Радо зустріли жіночок в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Сергій Снопков, заступник голови Ірина Алєксєєнко, керівник апарату Ольга Машківська, начальник відділу з питань кадрової роботи та державної служби Олексій Зайченко, працівники Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини, працівники та відвідувачі Центру надання адміністративних послуг та інші.

«Усі учасниці хорового колективу – слухачки «Університету третього віку». Із задоволенням прийшли сьогодні до працівників структурних підрозділів Деснянської райдержадміністрації, з якими нас пов`язує тісна співпраця. Українські обряди, колядки, щедрівки, народні пісні – то є джерело мудрості та краси українського народу. У кожному слові – життєва мудрість та любов до рідного краю, побажання добра й миру. Тож нехай наш виступ додає наснаги та бажання працювати на благо району та міста, нашої неньки України кожному», ‒ говорить директор Територіального Центру соціального обслуговування Руслана Цибуляк.

Довідково.

З 13 на 14 січня українці зустрічають Старий Новий рік, або Щедрий вечір. Зранку хазяйки починають готувати щедру кутю. На відміну від багатої, її заправляють маком і медом. Її ставлять на покуті. Крім того, печуть млинці, готують пироги та вареники з сиром, щоб обдаровувати щедрувальників та посівальників.

Звечора і до півночі щедрувальники обходять оселі. За давньою традицією, новорічні обходи маланкарів, як і різдвяних колядників, відбуваються після заходу сонця. Дівчата-підлітки поодинці чи гуртом оббігають сусідів, щоб защедрувати.

На Маланки ходять також і хлопці. Вони «водять Маланку». Хлопці в масках висловлюють добрі побажання, веселять піснями, танцями, жартівливими сценками. Один з них, зазвичай, перевдягнений в жіноче вбрання і його називають Маланкою.

ФОТОЗВІТ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.