КМДА Київська міська державна адміністрація


14 січня 2020

Бібліотечний калейдоскоп

Бібліотечний калейдоскоп

 

 

«У нічний казковий час Рік Новий прийшов до нас!»

 

Перше, у новому 2020-му році, засідання гуртка «REP» (read, education, play/ читай, учись, грай!) у бібліотеці № 1 було присвячене народознавчим традиціям зустрічі Щедрого вечору. Святкування його походить від стародавнього, дохристиянського звичаю. За християнським же календарем — це день преподобної Меланії (Меланки). Традиції засівання та щедрування, про що Меланка-Вода сповіщає разом із Василем-Місяцем господарів та інші традиції та обряди цього свята вивчали маленькі читачі разом з бібліотекарем.

А потім усі разом виготовляли з фетру і цукерки казковий символ 2020 року - Мишеня!

«Василь Симоненко: поет народжений з любові»

 

Чергове засідання клубу «Золотий вік» у бібліотеці ім. Кучера було присвячене 85-річниці від дня народження українського поета, журналіста та правозахисника Василя Симоненка.

 

Переглядаючи мультимедійний матеріал «Гра долі. Василь Симоненко», присутні познайомились з видатним українцем, людиною з творчого покоління шістдесятих, одержимого любов'ю до матері-України. А з тим, як поет виклав цю любов і свій біль у щирому слові своєї поезії розповіла добірка літератури «Гляньмо ж в очі віршам Симоненка…».

 

На згадку про незабутній талант поета гості зворушливо читали його поезії та співали пісні на вірші Василя Симоненка.

«Пора майструвати нову годівничку. На крихти смачненькі!»

Незважаючи на теплу зиму та низку свят, юні екологи не забули про Всеукраїнську акцію «Допоможемо птахам узимку». А щоб отримати відповіді на багато «пташиних» питань, до Лабораторії смаку «Space hall» у бібліотеці ім. Гагаріна, запросили еколога, представника Національного природного парку «Голосіївський».

 

Разом з пані Ольгою діти згадали не тільки «меню» крилатих та «архітектуру» годівничок, але й правила поведінки в парку і лісі. І навіть зробили «павутинку» взаємодії живих істот у природі.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.