Головна  →  Новини  →  21 грудня 2019

У бібліотеках Деснянського району пройшли заходи до Дня Святого Миколая

У бібліотеках Деснянського району пройшли заходи до Дня Святого Миколая

 

Погостини «По Вкраїні з краю в край ходить Святий Миколай» відбулися у бібліотеці ім. Ю. Гагаріна. На свято Миколая відвідувачів бібліотеки чекало багато сюрпризів. Ялинка з подарунками, селфі зона, чарівні феї… А ще – чудова вистава «Морозко» у виконанні вихованців Центру соціально психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями. А скільки позитивних емоцій отримали діти від зустрічі з Миколаєм! З яким задоволенням демонстрували йому свої здібності: співали, розповідали вірші, танцювали.

 

А у бібліотеці ім.Олійника пройшов майстер-клас «Різдвяний янгол» для учнів ЗЗСО № 213. Головним елементом святкового декору є ялинка, а настрій пухнастій красуні задають ялинкові прикраси. Саме саморобні іграшки створюють особливий шарм, бо вони зроблені з великою любов'ю, старанністю та натхненням. Майстер-клас з виготовлення різдвяного янгола проходив в святково-новорічній атмосфері, тому кожне янголятко вийшло неповторним, чарівним та особливим.

 

Для дітей молодшого віку пройшов чародій-вечір «Святий отче Миколай в український іде край…» у ЦРБ ім. Загребельного. Дітлахи з радістю взяли участь у творчих завданнях: відгадували загадки, із зацікавленістю розгадували кросворд «Святий Миколай Чудотворець». Особливе задоволення отримали учасники святкового дійства від участі у майстер класі з виготовлення креативної прикраси «Святкова іграшка».

 

Народознавча мандрівка «День Святого Миколая серця добром зігріває»пройшла у бібліотеці № 119. Так, відбулася цікава, пізнавальна зустріч юних читачів зі священиком Храму святих мучеників Адріана та Наталії ієреєм Ігорем Кам’яним.

Уважно діти слухали легенди про святого Миколая, про його благочинні вчинки, залюбки обирали для читання книжки з добірки «Святий Миколай на землю сходить». Відеомандрівка ознайомила користувачів із традиціями свята у різних країнах та перенесла до Лапландії, де серед дрімучих лісів і вічних морозів живе добрий Святий Миколай і куди дітки всього світу надсилають листи. Щиро школярі розповідали, як писали свої листи Миколі-Чудотворцю, про які подарунки мріють та якими сокровенними бажаннями ділилися із ним.

У бібліотеці панувала святкова атмосфера, що заряджала чудовим настроєм та передчуттями зимових свят. І, звісно ж, діти не залишилися без подарунків – світлих книг, сповнених добра, та смаколиків.

Літературно-мистецьке свято «Святий Миколаю, прийди до нас із раю!» пройшло у бібліотеці № 1 для дітлахів ДНЗ № 175. Подивились маленькі учасники заходу цікавий та пізнавальний мультфільм про життя та добрі вчинки Святого Миколая. Охоче розповідали, хто які подарунки очікує. Співали, танцювали, розповідали вірші, розгадували загадки, складали казку

«Як дзвенять сніжинки », грали в гру «Найкрасивіша сніжинка», імітували пальчикову гімнастику «Гра в сніжки» , виконували вправу «Феєрверк сніжних слів». І ось…. справжнім подарунком для маленьких читачів став виступ призерки Всеукраїнських чемпіонатів спортивно-бальних танців Марії Тістечок. Гарячими оплесками малюки довго не хотіли її відпускати. Добре відпочили, відчули себе артистами на святі, засвоїли головні життєві принципи: допомагати друзям та знедоленим, бути чемними і слухняними!

 

Разом обережно дістали з-під ялинки головний подарунок свята: цікаві ілюстровані казки на згадку.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]