Головна  →  Новини  →  19 грудня 2019

Декілька років підряд представники Громадської організації «Скаутське об`єднання «Оріяна» у святковій атмосфері передають Вифлеємський Вогонь Миру мешканцям Деснянського району напередодні Різдвяних свят

Декілька років підряд представники Громадської організації «Скаутське об`єднання «Оріяна» у святковій атмосфері передають Вифлеємський Вогонь Миру мешканцям Деснянського району напередодні Різдвяних свят

 

 

 

«Світло Миру з Вифлеєму ‒ міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового. Акцію започаткувала австрійська телерадіокомпанія «ORF» з міста Лінц. Австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів, єднаючи християн у переддень Різдва Христового. Акція проводиться з метою підтримки усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. Вогонь ми привезли з Кракова, де в урочистій обстановці нам його передали польські скаути», – говорить голова ГО «Скаутське об`єднання «Оріяна» Наталія Нестерені.

 

Скаутське об’єднання «Оріяна» було засновано у 1993-му році, сьогодні нараховує близько 200 активних членів організації, тут виховується вже шосте покоління скаутів. «Оріяна» об`єднує дітей, підлітків та молодь усього Києва. Мета організації – сприяння розвитку Скаутського руху молодих людей, як особистостей для досягнення ними високого інтелектуального, громадського, духовного та військово – патріотичного потенціалу. З 2007-го року організаціє є дійсним членом Національної Організації Скаутів України (НОСУ).

 

«Основні напрямки нашої діяльності – залучення дітей та молоді до здорового способу життя, активного туризму та відпочинку, проведення туристичних походів, зльотів, міжнародних фестивалів, подорожі по Україні та за кордон, сприяння особистісному розвитку дітей та молоді, реалізація програми навчальних розвиваючих ігор, для сприяння розвитку лідерських якостей та самоврядування. Основними напрямками спортивно-виховної роботи є скаутинг, волонтерська діяльність, заняття підводними видами спорту: дайвінгом, фрідайвінгом, підводним полюванням; спортивна стрільба з лука, страйкболл, українське козацтво», – говорить майстер організації Марія Нестерені.

 

Серед реалізованих проектів Скаутського об’єднання «Оріяна» – «Очищення водойм України»; «Діти вулиці»; «Молодь і козацтво України»; «Діти перед усім»; Благодійна акція на підтримку дитячої лікарні «Охматдит».

 

Один з вихованців організації Микола бере активну участь у програмі з набуття навичок поводження у екстремальних ситуаціях. «Відвідую Школу виживання у екстремальних ситуаціях. Навички, які тут отримуємо, допомагають у повсякденному житті. Сподіваюся допоможуть і у надзвичайних ситуаціях, які можуть статися. Наприклад знаю як розвести багаття у дощ з одного сірника,

збудувати тимчасове житло, щоб укритися у лісі від негоди та багато іншого. Сказав би, що це і школа загартування», – говорить юнак.

 

Довідково.

«Оріяна» у соціальних мережах:

VK – Скаутське об'єднання «Оріяна» https://vk.com/oriiana

FB - Скаутське об'єднання «Оріяна» https://www.facebook.com/groups/oriiana/

Електронна пошта: [email protected]

Керівники організації:

Майстер організації «Оріяна» ‒ Нестереня Наталія Валеріївна

Майстер організації «Оріяна» ‒ Нестереня Марія Костянтинівна

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]