Головна  →  Новини  →  11 грудня 2019

З початку року у Деснянському районі проведено більше 3 тисяч культурно-мистецьких заходів

З початку року у Деснянському районі проведено більше 3 тисяч культурно-мистецьких заходів

 

 

Управлінням культури, туризму та охорони культурної спадщини Деснянської райдержадміністрації спільно із закладами культури та ЦБС проведено більше 3 тисяч заходів з відзначення державних свят, пам’ятних історичних дат та ювілеїв видатних діячів, проведено фестивалі та конкурси, виставки, зустрічі з письменниками. Зокрема, вперше у нинішньому році було проведено Фестиваль вуличного мистецтва, який стане щорічним. Вихованці та творчі колективи шкіл естетичного виховання – постійні учасники районних заходів, призери та лауреати міських, міжнародних фестивалів та конкурсів. Більше 1500 нагород отримали учні у Всеукраїнських і Міжнародних творчих конкурсах.

 

Про це йшлося сьогодні під час апаратної наради у в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Сергія Снопкова за участю керівників комунальних підприємств, структурних підрозділів Деснянської РДА.

 

«Проте, мережа закладів культури найменша серед районів міста. Район потребує побудови драматичного театру, художньої школи та школи мистецтв на Лісовому масиві, розширення мережі бібліотек, приміщення для функціонування центрів естетичного виховання. Також відсутня сценічна площадка», – говорить начальник районного Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Ігор Закомірний.

 

Публічні бібліотеки Централізованої бібліотечної системи району з початку року відвідали 48 тисяч користувачів, яким видано близько 500 тисяч книг. У публічних бібліотеках постійно проводяться засідання клубів та гуртків, тематичні книжкові виставки, творчі зустрічі з письменниками. Здійснюються заходи для забезпечення поповнення бібліотечних фондів художніми, науково-популярними, мистецькими виданнями українською мовою та мовами національних меншин, розширення застосування новітніх інформаційних технологій у бібліотечній мережі.

Реалізовується процес перетворення публічних бібліотек на сучасні бібліотечні простори (бібліо-хаби). Так, у рамках міського проекту «Сучасний бібліотечних просторів» на базі бібліотеки № 115 здійснено капітальний ремонт, придбано сучасні меблі та обладнання. При Центральній бібліотеці ім. П.Загребельного функціонує Муніципальна Галерея мистецтв, в якій проходять різнопланові виставки та експозиції.

Довідково.

 

До мережі закладів культури Деснянського району входять: 3 школи естетичного виховання (1597 учнів); Освітньо-культурний Центр

«Дивосвіт» 49 різнопрофільних гуртків (871 вихованців); Центр естетичного виховання «Гармонія» (405 вихованців); Будинок культури (15 тис. відвідувачів); 8 публічних бібліотек (40 тис. користувачів).

 

У Деснянському районі розташована пам’ятка археології ХІІ-го століття Городець Пісочний, на території якого щороку проводиться Історико-етнографічний фестиваль «Городець княжий».

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]