Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

На території Деснянського району проводиться будівництво об’єктів житлового та нежитлового призначення

Опубліковано 11 грудня 2019 року о 16:07
фото

 

 

Сьогодні на території Деснянського району ведеться будівництво об’єктів житлового та нежитлового призначення, закладів освіти та об’єктів комерційного призначення.

 

Про це йшлося під час апаратної наради у в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Сергія Снопкова за участю керівників комунальних підприємств та структурних підрозділів Деснянської РДА.

 

Це – будівництво житлових будинків № 1, 2 з вбудованими приміщеннями на території 20-го мікрорайону; житлового будинку з об'єктами господарського та соціально-побутового призначення та підземним паркінгом (з виділенням частки квартир для потерпілих від діяльності ГІБК «Еліта-Центр») на вул. Милославській; стартового житлового будинку з вбудованими приміщеннями для відселення мешканців аварійного будинку по вул. Мілютенка, 23; дошкільного дитячого закладу на 260 місць на території 24-го мікрорайону; проводиться оформлення дозвільних документів на будівництво загальноосвітньої школи на 1080 місць у 24-му мікрорайоні; розпочато підготовчі роботи по освоєнню земельної ділянки біля станції метро «Лісова» (між Броварським проспектом та вул.Кіото), де буде збудовано багатофункціональний торговельно-розважальний комплекс з підземним паркінгом. Проектом будівництва передбачено реконструкцію станції метрополітену «Лісова».

 

Начальник Управління будівництва, архітектури та землекористування Деснянської РДА Валентина Кривошей також ознайомила присутніх з проблемними об’єктами та довгобудами, будівництво яких не ведеться з 2000-го року.

 

«Одна з проблем – продовження практики будівництва багатоповерхових житлових будинків на земельних ділянках, які відведені під будівництво індивідуальних житлових будинків та господарських споруд. На земельні ділянці із таким цільовим призначенням може бути збудований житловий будинок не більше 4 поверхів, включаючи підвал та мансардний поверх. Натомість, забудовники будують житлові будинки по 5 і вище поверхів, без відповідної дозвільної документації», – зазначила Валентина Кривошей.

 

Серед майбутніх об`єктів, які передбачені прийнятими ДПТ – два дитячих садочки на 260 та 115 місць, загальноосвітня школа на 1080 місць, Центр дитячої та юнацької творчості, реабілітаційний центр для учасників АТО, приватний дитячий садочок на 60 місць у складі будівництва ЖК «Лісова казка» та ЖК

«Лісова казка-2» у селищі Биківня, виділення ділянок під індивідуальну забудову сім’ям загиблих киян-учасників АТО у селищі Биківня; Торговельно-розважальний комплекс на перетині вулиць Електротехнічної та Драйзера; спортивний об’єкт на проектному продовженні вул. Електротехнічної; культурний центр на вул. Закревського; багатофункціональний комплекс з критою льодовою ареною на перетині вулиць Милославської та Закревського; багатопрофільна лікарня на перетині вулиць Милославської та Закревського; прибудова до середньої школи № 320 Центру дитячої та юнацької творчості та дитяча поліклініка по вул. Будищанській, 8.

 

Також Деснянською райдержадміністрацією постійно надаються пропозиції до Київської міської державної адміністрації стосовно покращення транспортного сполучення району та будівництва і реконструкції нових доріг у Деснянському районі: будівництво доріг районного значення навколо 20-го мікрорайону (підготовлено проект розпорядження КМДА про визначення Деснянської райдержадміністрації замовником будівництва); реконструкція з розширенням вул. Закревського; будівництво проектного продовження вул. Електротехнічної та дороги від перетину пр. Лісового та вул. Братиславської до вул. Жмаченка у Дніпровському районі; добудова дороги від котеджного містечка переселенців із Русанівських садів в с. Биківня з влаштуванням виїзду на Броварський проспект.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux