Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Ірина Алєксєєнко ‒ необхідно спільними зусиллями надавати більш дієвий, ефективний та невідкладний захист в усіх випадках насильства, не допускати його повторних випадків…

Опубліковано 11 грудня 2019 року о 16:06
фото

 

 

10 грудня 2019 року відбулося чергове засідання Координаційної ради Деснянського району міста Києва з питань запобігання домашньому насильству, протидії торгівлі людьми та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

 

Було проведено аналіз стану роботи за 2019 рік із зверненнями громадян про вчинення домашнього насильства; із здійснення освітньо-просвітницьких та терапевтичних програм, сімейних фестивалів, створення груп підтримки, в тому числі для постраждалих від конфліктів та ґендерно-обумовленого насильства з урахуванням потреб дівчат та хлопців, жінок і чоловіків; щодо виявлення дітей, які постраждали від насильства та організації надання таким дітям соціального захисту.

 

Так з початку 2019 року до Деснянського районного управління поліції ГУ НПУ надійшло 987 викликів, пов`язаних з домашнім насильством, з них підтвердилося – 793 виклики. Було складено 17адміністративних протоколів щодо вчинення домашнього насильства відносно неповнолітніх. 1 протокол складено на неповнолітнього, який сам є кривдником та вчинив домашнє насильство. Було винесено 2 термінових заборонних приписи.

 

До закладів охорони здоров’я Деснянського району міста Києва за медичною допомогою з приводу тілесних ушкоджень, що виникли внаслідок домашнього насильства і насильства за ознакою статі звернулося 9 осіб, яким було надано медичну допомогу за потребою.

 

У притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі на протязі року перебувало 54 особи, з них 22 дітей.

 

Під час засідання Координаційної ради обговорено проблемні питання, що виникали протягом року та розроблено більш ефективний механізм взаємодії структурних підрозділів Деснянської райдержадміністрації, громадських об`єднань, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Було вирішено посилити систему заходів спрямованих на підвищення рівня обізнаності суспільства щодо форм, причин і наслідків домашнього насильства, формування нетерпимого ставлення до насильницької моделі поведінки у приватних стосунках, небайдужого ставлення до постраждалих осіб, насамперед до постраждалих дітей, викорінення дискримінаційних уявлень про соціальні ролі та обов’язки жінок і чоловіків.

 

«Необхідно спільними зусиллями надавати більш дієвий, ефективний та невідкладний захист в усіх випадках насильства, не допускати його повторних

випадків, надавати правову допомогу та дотримуватися конфіденційності інформації особистого характеру під час роботи з постраждалою особою. Важливо вчасно звертатися до правоохоронних органів і суду з метою притягнення кривдників до відповідальності, своєчасно отримувати інформацію про остаточні рішення суду та процесуальні рішення», – зазначила голова Координаційної ради, заступник голови Деснянської райдержадміністрації Ірина Алєксєєнко.

 

Інформативно

Домашнє насильство ‒ діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь.

 

Терміновий заборонний припис стосовно кривдника - спеціальний захід протидії домашньому насильству, що вживається уповноваженими підрозділами органів Національної поліції України як реагування на факт домашнього насильства та спрямований на негайне припинення домашнього насильства, усунення небезпеки для життя і здоров’я постраждалих осіб та недопущення продовження чи повторного вчинення такого насильства.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux