Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Громадськість проти забудови торговельними об'єктами території земельної ділянки по просп. Маяковського, 60/10

Опубліковано 10 грудня 2019 року о 18:13
фото



Такий результат громадського обговорення у форматі «круглого столу», яке сьогодні провели спільно в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Сергій Снопков, депутати Київрада Сергій Майзель та Анна Старостенко (Anna Starostenko). Дане питання обговорювалося за дорученням Київського міського голови Віталій Кличко на численні звернення мешканців прилеглих будинків, які категорично висловлювалися проти забудови торговельними МАФами зазначеної території та відстоюють позицію щодо облаштування скверу. На обговорення прийшло чимало охочих висловити свою позицію.

Зустріч пройшла у конструктивному руслі та за результатами голосування: 41 присутній висловився «проти» передпрєктних пропозицій підприємця Олександра Сухарського, 4 – «за», 1 – «утримався».

Проте спочатку, приватний підприємець Олександр Сухарский ознайомив присутніх з предпроєктними пропозиціями можливого облаштування благоустрою території вищевказаної земельної ділянки та забудовою торговельними об'єктами. За інформацією підприємця, бюджет столиці отримав від підприємницької діяльності на цій території 840 тис грн земельного податку (70 тис грн – щомісяця). Олександр Сухарський також зазначив, що будуть реалізовуватися лише продовольча група товарів, та ні в якому разі, не ігрові автомати.

За інформацією представника Департамент земельних ресурсів ВО Київської міської ради, КМДА Департаменту земельних ресурсів КМДА, на території проходить колектор 800 мм, кабелі напруги до 10 кВт, тепломережі. Попереднім рішенням Київради передано приватному підприємцю О. Сухарському в оренду на 5 років земельну ділянку площею 0,3631 га (кадастровий номер 8000000000:62:012:0093, витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку N НВ-8000391642016) для експлуатації та обслуговування торговельного комплексу на просп. Володимира Маяковського, 60/10 (в літ. Р) у Деснянському районі м. Києва, але без зазначення розбудови та добудови.

За інформацією представника Департамент міського благоустрою Київської міської державної адміністрації Департаменту міського благоустрою КМДА, на території знаходяться 17 МАФів з інформаційними талонами, а 4 об’єкти було переміщено. Подальша доля тимчасових споруд без необхідних дозвільних документів – переміщення. Також були призупинені дві контрольні картки благоустрою на тимчасові огородження.

Депутат Київради Ганна Старостенко під час виступу зазначила, що рішення Київської міської ради про розірвання договору оренди вона подала у червні місяці. Влітку члени профільної комісії Київради виїжджали на місце, також там побував Віталій Кличко, який підтримав пропозицію мешканців облаштувати на вказаній території сквер.

Голова Громадська рада Деснянського району Артур Аракелян, підтримав облаштування за вказаною територію зеленої зони. Проте також висловив пропозицію залишити частину території (ближче до «кола») для потреб підприємців, адже 50 % мешканців району – підприємці.

Мешканка житлового будинку по просп. Маяковського, 62 висловилася категорично проти проєкту. Жителі зібрали 1034 голоси «за» облаштування скверу та просили включити його до протоколу засідання.

Голова Спілка ветеранів АТО Деснянського району Олег Бача проінформував присутніх, що ще в квітні учасники спілок міста Києва дали зрозуміти, що там буде сквер і вони не дадуть там будувати нічого іншого. "Мешканці просять вас скасувати рішення КМР,  і ми вимагаємо цього від вас",- зазначив Олег Петрович.

Начальник Управління будівництва, архітектури та землекористування Деснянської райдержадміністрації Валентина Багинская оголосила результати електронного обговорення: у соціальній мережі Фейсбук під оголошенням про громадське обговорення - 39 коментарів, з них конструктивні  – 18 висловилися «проти» передпроєктних пропозицій, 1 – «за» - задля створення нових робочих місць.Також на електронну скриньку надійшло 105 листів-звернень, з них: 102 – «проти» пропозицій підприємця, 3 – «за».

Довідково.

На виконання протокольного доручення від 10.10.2019 № 08/286-331 (вх. № 102/9303 від 11.10.2019 р.) постійної комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики, Деснянська райдержадміністрація спільно з Департаментом міського благоустрою, Департаментом містобудування та архітектури КМДА провела громадське обговорення у форматі «круглого столу» передпроєктних пропозицій, запропонованих ФОП Сухарським О.В. щодо облаштування благоустрою території земельної ділянки по просп. Маяковського, 60/10.

Участь у «круглому столі» взяли депутати Київради Ганна Старостенко, Сергій Майзель, приватний підприємець Олександр Сухарський, представники Департаменту земельних ресурсів, Департаменту міського благоустрою КМДА, представники структурних підрозділів Деснянської РДА, Громадської ради при Деснянській райдержадміністрації, ОСНу «Комітет мікрорайону «Приозерний», підприємці, громадські активісти та мешканці прилеглих житлових будинків.

 

ФОТОЗВІТ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux