Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

На порядку денному засідання Громадської ради – звіт про проведену роботу, ситуація довкола банкрутства КП «Житлорембудсервіс» та інші нагальні питання

Опубліковано 15 листопада 2019 року о 21:30
фото

 

 

Вчора голова Громадської ради при Деснянській райдержадміністрації Артур Аракелян провів продуктивне засідання інститутів громадянського суспільства, на якому було розглянуто тринадцять питань.

 

На початку зустрічі Артур Олександрович подякував Сергію Троценку за організацію та проведення найочікуванішої виїзної наради з мером столиці Віталієм Кличком на Подільсько-Воскресенському мостовому переході, яка відбулася у жовтні цього року. Також керманич консультативно-дорадчого органу відзначив цілеспрямовану роботу кожного комітету та відзначив ключові результати діяльності громадськості за цей час.

 

Зі станом справ та останніми новинами судових тяжб довкола боргів КП «Житлорембудсервіс» ознайомила присутніх заступник голови Деснянської райдержадміністрації Ірина Алєксєєнко (інформаційна довідка).

 

За її словами, ця справа триває ще з 2008 року, і майно підприємства перебувало в податковій заставі відповідно до актів опису активів від 04.11.2008. Ухвалою Господарського суду міста Києва від 06.02.2017 за заявою ініціюючого кредитора ПрАТ «АК «Київводоканал» порушено провадження у справі № 910/23387/16 про банкрутство комунального підприємства по утриманню житлового господарства «Житлорембудсервіс» Деснянського району м. Києва (далі – Підприємство).

 

Постановою суду від 23.10.2017 Підприємство у цій справі визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором арбітражного керуючого Потупало Н. І. До ліквідаційної маси було включено об’єкти рухомого комунального майна (45 позицій, зокрема і транспортні засоби) та нерухомого комунального майна − 15 позицій (столярна майстерня; гаражі − 6 штук; гараж металевий та нежитлові приміщення).

 

Декілька років триває судова тяжба і наразі склалася критична ситуація – нежитлове приміщення, яке увійшло до ліквідаційної маси продане на аукціоні за низьку оціночну вартість. Хоча, ліквідатор в своїх діях при проведенні аукціону мав отримати згоду від власників (територіальної громади міста Києва та Київської міської ради, яка представляє їх інтереси). Такої згоди не було надано і продаж нежитлового приміщення відбувся з порушенням.

 

Не погоджуючись з діями ліквідатора Деснянська райдержадміністрація здійснила та продовжує вживати заходи по збереженню майна територіальної громади міста Києва, що перебуває в ліквідаційній масі банкрута, а саме:

 

-                         з метою здійснення реалізації повноважень районними в місті Києві державними адміністраціями щодо збереження  майна, яке належить до комунальної  власності територіальної  громади міста Києва та перебуває на балансі відповідних комунальних підприємств, установ та організацій, райдержадміністрацією підготовлено та надано до Київської міської ради на затвердження проєкт рішення Київської міської ради «Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 02 грудня 2010 року № 284/5096 «Про питання комунальної власності територіальної громади міста Києва» в частині викладення назви додатків до рішення в новій редакції, а саме: «1. Затвердити перелік об’єктів права комунальної власності територіальної громади міста Києва, у тому числі які є об’єктами комунальної інфраструктури, згідно з додатками 1-10 до цього рішення».

 

- підготовлено та направлено згідно з Регламентом до виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) проєкт рішення Київської міської ради «Про відмову ліквідатору у наданні згоди на реалізацію майна банкрута комунального підприємства по утриманню житлового господарства «Житлорембудсервіс» Деснянського району м.Києва», про що проінформовано Господарський суд міста Києва;

 

- направлено звернення до Київського міського голови В. Кличка з проханням врегулювання питання банкрутства комунального підприємства по утриманню житлового господарства «Житлорембудсервіс» Деснянського району м. Києва» та відмови ліквідатору у реалізації комунального майна

 

Районна влада також звернулися за сприянням до депутатів Верховної Ради України, обраних від Деснянського району щодо врегулювання даних питань. Все, що було в межах компетенції адміністрації, щоб зберегти майно територіальної громади міста Києва – було зроблено (детальна інформація).

 

Також присутні не оминули увагою ряд звернень від МБФ «Конвіктус» та ГО «Світ без залежності», ГО «Деснянська районна організація Товариства Червоного Хреста», ГО «Деснянська Січ», ОСН «Биківня», ГО «Асоціація Деснянський автомобіліст» та ще багато різних питань, що стосуються життєдіяльності Деснянського району. Кожен присутній мав можливість виступити та внести пропозиції до тих чи інших питань.

ФОТОЗВІТ

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux