Головна  →  Новини  →  13 листопада 2019

Остапу Вишні присвячується!

Остапу Вишні присвячується!

 

Сьогодні виповнюється 130 років від дня народження відомого українського фельєтоніста, майстра гумору і сатири Остапа Вишні.

У рамках Декади мистецьких та просвітницьких заходів «Art-fest» учитель української та зарубіжної літератури Лариса Семенюк разом із учнями 9-А класу школи № 212 Деснянського району підготували урок-зустріч із класиком сатиричної прози ХХ століття. У своїх творах Остап Вишня найбільше атакував слабкості свої та своїх земляків, вважаючи, що «кому вже немає духу посміятися з власних хиб своїх, краще тому вік не сміятися». Остап Вишня започаткував новий жанр – усмішка – різновид фейлетону та гуморески.

Учні самостійно за випереджальним завданням підготували презентації за періодами життя і творчості гумориста. До завдання поставилися серйозно і відповідально, адже це було перше знайомство з українським письменником, з яким дев’ятикласники ще зустрінуться на уроках української літератури. Урок був цікавим і змістовним, діти читали уривки з його творів, проводили паралелі з нашим сучасним життям. Такі твори є актуальними і сьогодні, і будуть цікавими в майбутньому, адже правдиво відображають наше життя.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]