Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Основні напрямки та показники роботи Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації за жовтень 2019 року

Опубліковано 05 листопада 2019 року о 17:10
фото

 

Основні напрямки та показники роботи
Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації
за жовтень 2019 року

 

Управління праці та соціального захисту населення

(надалі - Управління)

Соціально-трудові  відносини

Ключовим елементом розв’язання проблеми бідності населення є динаміка легалізації частини доходів у сфері оплати праці, реального зростання заробітної плати громадян, надходжень до фондів соціального страхування, Пенсійного фонду України та доходів державного і місцевих бюджетів.

Згідно з даними Головного управління статистики у м. Києві середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника в Деснянському районі (за ІІ квартал 2019 року) складала 10 874 грн, та зросла порівняно з відповідним періодом 2018 року на 22%.  За результатами виконання згаданого показника Деснянський район посів ІV місце серед районів міста Києва за темпом зросту.

Відповідно до рейтингової оцінки діяльності районних в місті Києві державних адміністрацій, рівень виконання показників: «Заборгованість із виплати заробітної плати, зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та платежів до Пенсійного фонду України в бюджетних установах та організаціях, а також на комунальних підприємствах, які передані до сфери управління районних в місті Києві державних адміністрацій» та «Темп зростання (зменшення) обсягу заборгованості із виплати заробітної плати, зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та платежів до Пенсійного фонду України в бюджетних установах та організаціях, а також на комунальних підприємствах, які передані до сфери управління районних в місті Києві державних адміністрацій, у відсотках до початку року» стабільно утримується. За результатами виконання показників згаданого розділу Деснянський район міста Києва за січень-вересень 2019 посів загальне рейтингове  1-8 місце.

Призначення державної соціальної допомоги сім'ям з дітьми

Протягом жовтня 2019 року призначено різні види державної соціальної допомоги 1306 сім'ям з дітьми.  Станом на 30.10.2019 загальна кількість осіб, які отримали допомогу становила ‒ 19344.

Постановою Уряду  від 13.03.2019 № 250 «Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям», з метою покращення матеріального стану багатодітних сімей, створення належних умов для виховання дітей в таких сім’ях, запроваджено новий вид соціальних виплат ‒ допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях. З 01 квітня 2019 року багатодітні сім’ї мають право на отримання допомоги у розмірі 1700 гривень за рахунок коштів державного бюджету у вигляді субвенції до місцевих бюджетів, яка надається одному з батьків дитини, що постійно проживають разом з дитиною. Станом на 30.10.2019 в Управлінні на обліку перебувало 1096 особові справи сімей згаданої соціальної виплати.

Соціальний захист осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС

На обліку перебувало 18163 особи, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, з них: 2834 ‒ діти. Протягом жовтня 2019 року призначено компенсаційні виплати – 3218 особам. В контексті запровадженого механізму оплати послуг із санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, станом на 30.10.2019 розроблено та укладено 598 трьохсторонніх договорів з контрагентами стосовно надання таких послуг.  

Призначення житлових субсидій

Станом на 30.10.2019 розраховано житлових субсидій для 9209 домогосподарств.   У січні - жовтні 2019 року проведено 12 засідань Комісії з розгляду спірних питань щодо призначення пільг та субсидій. Запроваджено механізм монетизації житлових субсидій  та пільг в готівковій формі, здійснюється електронний облік інформації з органами ДФСУ, ПФУ та  АТ «Ощадбанк України».

Відшкодування пільг

Станом на 30.10.2019 на обліку в Єдиному державному  автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги за соціальною ознакою, згідно з чинним законодавством України перебувало 65417 осіб, здійснено відшкодування пільг на загальну суму 115 904767 грн (з урахуванням минулих років).

Відшкодування соціальних стипендій

Управління здійснює виплати соціальних стипендій, призначених студентам вищих навчальних закладів I - IV рівня акредитації, які навчаються за денною формою за державним замовленням. Протягом жовтня   2019 року нараховані  соціальні стипендії студентам вищих навчальних закладів на суму  686 290 грн.

Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб

Відповідно до єдиної Web - орієнтованої інформаційної технології формування сегменту  «Облік ВПО» ДП ІОЦ, станом на 30.10.2019 в ДП ІОЦ єдиної Web-орієнтованої інформаційної технології формування сегменту  «Облік ВПО» в Деснянському районі м. Києва обліковано 14436 осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, з них 10128 ‒ сімей, працездатних осіб ‒ 6456, пенсіонерів ‒ 2675, 452 ‒ осіб з інвалідністю, 3133 ‒ діти.

Забезпечення житлом осіб пільгових категорій

/забезпечення житлом учасників АТО

Проведено засідання Комісіїщодо розгляду заяв членів сімей загиблих та осіб з інвалідністю про виплату грошової компенсації при Деснянській районній в місті Києві державній адміністрації та призначено грошову компенсацію 15 особам.

Грошову компенсацію за належні для отримання жилі приміщення  отримали 7 сімей (3 сім’ї загиблих та 4 особи з інвалідністю внаслідок війни) в порядку черговості постановки на квартирний облік, на загальну суму 13 383 951,00 грн.

Станом на 30.10.2019  укладено договори на придбання житла 4 сім’ями, ще 3 сім’ї здійснює пошук житла.

/забезпечення житлом деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав 

Проведено засідання Комісії щодо розгляду заяв членів сімей загиблих учасників бойових дій на території інших держав та осіб з інвалідністю про виплату грошової компенсації при Деснянській районній в місті Києві державній адміністрації, призначена грошова компенсація 14 особам.

Грошову компенсацію отримали 4 сім’ї (4 заявника особи з інвалідністю внаслідок війни) в порядку черговості постановки на квартирний облік, на загальну суму 7 515 021,36 грн. Житло придбали 3 сім’ї, 1 сім’я здійснює пошук житла. 

/забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які брали безпосередню участь в АТО

Районною Комісією призначена грошова компенсація 21 особі вищезазначеної категорії на суму 32 112 302,85 грн, кошти з державного бюджету не надходили.

Обстеження матеріально-побутових

умов проживання громадян

З метою визначення складу сім’ї, ступеня нужденності осіб, які звертаються за призначенням усіх видів державної  соціальної допомоги та житлових субсидій, обстеження фактичного місця проживання (перебування) внутрішньо переміщених осіб, у звітному періоді проведено обстеження матеріально - побутових умов проживання, охоплено 508 сімей, з початку року проведено обстеження матеріально - побутових умов проживання 5184 сімей.

Надання матеріальної допомоги

малозахищеним верствам населення

В рамках виконання заходів міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки» на 30.10.2019 надано матеріальну допомогу 1012 малозабезпеченим особам на суму 2 598 500 грн, середній розмір допомоги склав 2567,69 грн/особу.

Призначення державної соціальної допомоги громадянам,

які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю

У звітному періоді призначено державну соціальну допомогу 52 особам /всього 558 осіб, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю; здійснено призначення  тимчасової соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату - 45 особам/всього 114 осіб.

Здійснення контролю за призначенням (перерахунку) пенсій,

органами Пенсійного фонду України, згідно з чинним законодавством

У звітному періоді перевірено 412 пенсійних справ/всього на обліку 3921, у тому числі  116 пенсійних справ призначених вперше, 296 пенсійних справ, по яких прийняте рішення про перерахунок пенсій.

Надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

З метою захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства, відповідно до Порядку надання при народженні дитини натуральної допомоги  «пакунок малюка» за рахунок субвенції з державного бюджету, станом на 30.10.2019 спеціалістами Управління прийнято 512 заяв/ видано 505 «пакунків малюка».

В розрізі виконання завдань основної діяльності Управління організована робота щодо надання послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня», відповідно до Порядку надання такої послуги, затвердженого постановою Уряду від 30.01.2019 № 68, призначено компенсацію послуги за доглядом за дитиною до трьох років «муніципальна няня» /станом на 30.10.2019 ‒ 41 заява.

Оздоровлення та відпочинок дітей

Відповідно до Порядку направлення дітей на оздоровлення та відпочинок до державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек» і державного підприємства «Український дитячий центр» Молода гвардія» отримано 176 заяв на скерування дітей для оздоровлення та відпочинку  у згаданих  дитячих  центрах, у тому числі 15 заяв на 11 зміну.

Надання соціальних послуг населенню

Деснянського району міста Києва

В Територіальному центрі соціального обслуговування Деснянського району містаКиєва у жовтні 2019 року 1445 громадян отримали 54143 заходи, що складають зміст соціальних послуг, з них виявлено та взято на обслуговування 21 особу, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Догляд вдома/ представництво інтересів

У відділеннях соціальної допомоги вдома 846 громадянину похилого віку та особам з інвалідністю надано 35818 заходів, що складають зміст послуги з догляду вдома, в т. ч. 26 громадянам на платній основі надано 1040 заходів на загальну суму 50,57 тис. грн, 819 особам надано 2465 заходів, що складають зміст соціальної послуги представництва інтересів.

Соціальна адаптація та консультування
людям похилого віку

У відділенні денного перебування 338 громадянам надано 1780заходів, що складають зміст послуги з соціальної адаптації (в т.ч. соціально-педагогічну послугу «Університет третього віку») та 254 заходів, що складають зміст послуги з консультування, організовано та проведено 11  екскурсій до музеїв міста Києва.

Натуральна допомога

У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги 1097 громадянам надано такіпослуги натуральної допомоги:

- 4 громадянам/ 88 послуг гарячого харчування з доставкою за місцем проживання за власні кошти громадян;

- 144 громадянам/ послуги перукаря;

- 67 громадянам/ 79 послуг швачки;

- 27 громадянам/ 34 теслярські послуги.

За кошти міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019 – 2021 роки» малозабезпеченим громадянам надано:

- 18 громадянам /396 послуг гарячого харчування з доставкою за місцем проживання на загальну суму 16,8 тис. грн;

- 178 громадянам/ засоби особистої гігієни (підгузки, пелюшки, урологічні прокладки) на загальну суму 203,7 тис. грн;

- 1 000 громадянам – продуктові набори до Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана на загальну суму 152,2 тис. грн.

За кошти благодійників малозабезпеченим громадянам надано: 

-1 028 громадянам – молочну продукцію від ГО «Народні скарби» на загальну суму 48,5 тис. грн;

- 31 дітині різних категорій з 23 сімей – продукти харчування, побутову хімію, підгузки від ТОВ «Метро Кеш енд Кері» безкоштовно;

- 32 дітям тимчасово переміщених осіб з зони проведення ООС та АР Крим – 32 послуги натуральної допомоги у вигляді продуктів харчування.

Соціальні та реабілітаційні послуги дітям з інвалідністю

Денний догляд

У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю 28 дітям надано 3 480 заходів, які складають зміст послуги денного догляду, із забезпеченням харчування (сніданок, обід, підвечірок),  14 дітей отримали 256 заходів із транспортного перевезення на спеціалізованому автомобілі до відділення та в зворотному напрямку.

Реабілітація та медичний супровід

У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю 37 дітям надано 8380 заходів, які складають зміст послуг з соціальної, психологічної, педагогічної, фізичної реабілітації та медичного супроводу.

Соціальна адаптація та консультування

У відділенні надання соціальних та реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю 17 дітям надано 215 заходів, які складають зміст послуги консультування та 665 заходів, які складають зміст послуги соціальної адаптації.

 

Управління (Центр) надання адміністративних послуг

 У Деснянському районі функціонує два офіси ЦНАП, центральний офіс в приміщенні адміністрації по просп. Маяковського, 29 та філія на Лісовому масиві по просп. Лісовий, 39а.

У жовтні на повну силу почали приймати заяви у сфері реєстрації фізичних та юридичних осіб.

За жовтень у ЦНАПі зареєстровано 9951 справу, надано відповідей на 8482 заяви, з них видано 8346 документів, на розгляді залишаються 1406 заяв.

Найбільш популярними адмінпослугами є:

- оформлення реєстрації місця проживання ‒ звернулось 6380 громадян.

- оформлення, видача закордонного паспорту ‒ звернулось 1106 громадян;

- оформлення  паспорту громадянина України, у вигляді ID-картки, вклеювання фотокартки, обмін паспорта -  звернулось 916 громадян.

Станом на 31 жовтня 2019 року в Управлінні було здійснено наступні заходи:

Задля забезпечення комфортного середовища для отримувачів послуг, 11 жовтня, у ЦНАПі офіційно відкрилась виставка картин українських митців «Місце натхнення». Цей мистецький проєкт відбувається завдяки тісному взаємозв’язку ЦНАПу з незалежними кураторами Альбіною Літвіновою та Оленою Молодіною.

Картини українських художників-сучасників розміщені на першому поверсі у холі Деснянської адміністрації у зоні очікування ЦНАПу.

Для покращення матеріально-технічної бази ЦНАП та комфортного перебування відвідувачів відбулись торги, заключено договір та триває процес поставки та облаштування рецепції.

Адміністратори успішно пройшли онлайн-курси «Єдині вимоги (стандарт) до якості обслуговування відвідувачів ЦНАП» (2 особи), «Конституція України: абетка громадянина» (2 особи), «Відчуй: жестова мова для всіх» (5 осіб), «Соціальний капітал» (1 особа), «Боротьба з корупцією в державних закупівлях» (1 особа), «Креативне мислення» (1 особа) та отримали відповідні сертифікати.

Задля покращення матеріально-технічної бази ЦНАП та комфортного перебування відвідувачів відбувся тендер на порталі Prozorro та триває укладення договору на облаштування зони очікування новими сучасними меблями.

 

Управління освіти

Відповідно до рішення Київської міської ради від 13.12.2018 № 416/6467 «Про бюджет міста Києва на 2019 рік» та розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 12.02.2019 № 70 «Про капітальний ремонт об’єктів, що фінансується в 2019 році за рахунок бюджетних коштів по Деснянській районній в місті Києві державній адміністрації» (зі змінами)  по галузях «Освіта» та «Виконання інвестиційних програм» передбачено видатки на виконання робіт з капітального ремонту в закладах освіти Деснянського району в сумі 56 362,089 тис. грн. Станом на 30.10.2019 освоєно 38 761,85 тис. грн. (з них на реєстрації в казначействі 1 147,18 тис. грн.).

По галузі «Освіта» кошти в сумі 54 052,089 тис грн. передбачено на:

-  капітальний ремонт місць загального користування в 9-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 15, 27, 50, 165, 745, 757, 768, 769, 797) та 6-ти закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 189, 249, 263, 293, 320, СНВК «Київські каштани») на загальну суму  5 809,2 тис. грн. У 6 ЗЗСО та 7 ЗДО роботи завершено, у 2 ЗДО роботи завершено, підписання актів виконаних робіт (додаткові кошти передбачено Розпорядженням від 02.08.2019 № 439). Станом на 30.10.2019 освоєно 5 242,23 тис. грн.

-  відновлення груп в 3-х закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 12, 202, 745) на суму  2 901,7 тис. грн. У всіх закладах роботи завершено. Станом на 30.10.2019 освоєно 2 859,9 тис. грн.

-  відновлення роботи закладу (ДНЗ № 782) на суму 16 000,0 тис. грн. Проведено коригування проектно-кошторисної документації. Роботи тривають. Станом на 30.10.2019 освоєно 866,24 тис. грн.

-  капітальний ремонт харчоблоків в 5-ти закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 170, 597, 744, 752, 771) та 4-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 147, 218, 307, 321) на загальну суму 7 010,0 тис. грн. У всіх закладах роботи завершено. Станом на 30.10.2019 освоєно 6 844,7 тис. грн.

-  капітальний ремонт приміщень в 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО № 190 - актова зала) та у 2-х закладах дошкільної освіти (ЗДО № 769 – сходові клітини, № 94 – музична зала)  на загальну суму 1 900,0 тис. грн. Кошти для проведення робіт в ЗДО передбачено Розпорядженням від 10.05.2019 № 251. В ЗЗСО та 1 ЗДО роботи завершено, в 1 ЗДО роботи на стадії завершення. Станом на 30.10.2019 освоєно 1 659,37 тис. грн.

-  капітальний ремонт пральні в 1-му закладі дошкільної освіти (ЗДО № 94) на суму 300,0 тис. грн. Кошти для проведення робіт передбачено Розпорядженням від 10.05.2019 № 251, роботи завершено, підписання актів виконаних робіт.

-  капітальний ремонт (підсилення основ фундаменту та фасаду)-проектні роботи в 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО № 249) на суму 200,0 тис. грн. Кошти для проведення робіт передбачено Розпорядженням від 10.05.2019 №251. Роботи тривають (проведення експертизи).

-  заміна вікон в в 1-му закладі дошкільної освіти (ЗДО № 744) та 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО № 270) на суму 446,2 тис. грн. Кошти для проведення робіт в ЗЗСО передбачено Розпорядженням від 10.05.2019 № 251. Роботи завершено. Кошти для проведення робіт в ЗДО передбачено Розпорядженням від 02.08.2019 № 439, роботи завершено. Станом на 30.10.2019 освоєно 429,27 тис. грн.

-  капітальний ремонт інженерних мереж в 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО № 270) на суму 150,0 тис. грн. Кошти для проведення робіт передбачено Розпорядженням від 10.05.2019 № 251. Роботи завершено. Станом на 30.10.2019 освоєно 144,85 тис. грн.

-  капітальний ремонт покрівель в 2-х закладах дошкільної освіти (ЗДО №№ 421, 781) та 4-х закладах загальної середньої освіти (СНВК «Вікторія», ЗЗСО №№ 277, 282, 300) на загальну суму 3 210,2 тис. грн. У всіх закладах роботи завершено. Станом на 30.10.2019 освоєно 3 157,2 тис. грн.

-  капітальний ремонт спортивних залів з допоміжними приміщеннями в 6-ти закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 119, 147, 202, 264, 276, 307) на суму 8 419,9 тис. грн. В 5 ЗЗСО роботи завершено, в 1 закладі роботи на стадії завершення. Станом на 30.10.2019 освоєно 7 819,43 тис. грн.

-  капітальний ремонт вхідної групи в 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО № 293) на суму 400,0 тис. грн. Роботи завершено. Станом на 30.10.2019 освоєно 391,86 тис. грн.

-  реалізація проектів-переможців громадського бюджету на загальну суму 7 304,889 тис. грн, а саме:

  • проект громадського бюджету № 281 «Капітальний ремонт багатофункціонального спортивного майданчика на території СШ № 277» на суму 2 588,868 тис. грн. Роботи завершено. Станом на 30.10.2019 освоєно 2 526,76 тис. грн.
  • проект громадського бюджету № 284 «Створення багатофункціонального спортивного майданчика на території початкової СШ № 311» на суму 785,28 тис. грн. Роботи завершено. Станом на 30.10.2019 освоєно 684,94 тис. грн.
  • проект громадського бюджету № 163 «Освітній простір школи № 321» (капітальний ремонт місць загального користування, фасаду, заміна вікон) на загальну суму 440,686 тис. грн. Всі роботи завершено. Станом на 30.10.2019 освоєно 430,81 тис. грн.
  • проект гро» на суму 795,18 тис. грн. Роботи завершено. Станом на 30.10.2019 освоєно 792,65 тис. грн.
  • проект громадського бюджету № 684 «Вікно у дворик" школи № 308 ‒ заміна вікон» на суму 799,815 тис. грн. Роботи завершено. Станом на 30.10.2019 освоєно 799,297 тис. грн.
  • проект громадського бюджету № 221 «Капітальний ремонт санвузлів в школі № 250» на суму 996,308 тис. грн. Роботи завершено. Станом на 30.10.2019 освоєно 975,6 тис. грн.
  • проект громадського бюджету № 158 «Ремонт спортивних залів школи № 321» на суму 898,752 тис. грн. Роботи завершено. Станом на 30.10.2019 освоєно 891,7 тис. грн.

По галузі «Виконання інвестиційних програм» кошти в сумі 2 310,0 тис. грн. передбачено на:

-  капітальний ремонт приміщень (актової зали та столової) в 1-му закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО № 307) на суму 1 890,0 тис. грн. Кошти для проведення робіт передбачено Розпорядженням від 10.05.2019 № 251. Роботи завершено. Станом на 30.10.2019 освоєно 1 864,84 тис. грн.

-  заміна вікон в 3-х закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО №№ 263, 275, 313) на загальну суму 420,0 тис. грн. (з них 315,0 тис. грн. кредиторської заборгованості за 2018 р.). Кошти передбачено Розпорядженням від 10.05.2019 №251. Оплачено кредиторську заборгованість, в 1 ЗЗСО роботи завершено. Станом на 30.10.2019 освоєно 380,21 тис. грн.

 

Управління у справах молоді та спорту

Підпорядковані Управлінню установи:

-  Центр навчання плаванню Деснянського району м. Києва

-  Деснянський районний у місті Києві Центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» ( далі ‒ ДЦФЗН «Спорт для всіх»).

Відповідно до Програми  економічного і соціального розвитку м. Києва на 2019 рік, затвердженої рішенням Київської  міської ради від 13.12.2018 року № 416/6467 передбачені бюджетні асигнування на 2019 рік по галузі «Фізична культура і спорт» спеціальний фонд (бюджет розвитку):

- капітальних ремонтів:

Заплановано (кошторис) – 3900,0 тис. грн.

Освоєно коштів (фінансування) –3202,2тис. грн. Стан освоєння 82 %.

Субвенція з ДБ на соціально-економічний розвиток ДЦФЗН «Спорт для всіх» ‒ фінансування з травня 2019 р. ‒ 2205,0 тис. грн.

Освоєно коштів (фінансування) – 1497,00 тис. грн.Стан освоєння 68 %.

Придбання техніки для догляду за футбольними полями ‒ 705,0 тис. грн. 

Деснянський районний у місті Києві Центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»:

Заплановано (кошторис) – 3600,0 тис. грн.

Освоєно коштів (фінансування) – 2905,2 тис. грн. Стан освоєння 81 %.

- капітальний ремонт спортивного майданчику пр - т Лісовий 23А – 3400,0 тис. грн.

Освоєно коштів (фінансування)  – 2705,2 тис. грн. Стан освоєння 80 %. 

- капітальний ремонт приміщення СК «Ніка» – 200,0 тис. грн.

Освоєно коштів (фінансування) – 200,0 тис. грн. Стан освоєння 100 %.

 

Проведення спортивно-змагальних заходів.

Протягом звітного періоду підпорядкованими Управлінню закладами проведено 8 спортивно-змагальних та розважальних заходів.

Управлінням у справах молоді та спорту Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, згідно розподілу путівок, отриманих від Департаменту молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), у жовтні поточного року направлено на оздоровлення та відпочинок 15 дітей пільгових категорій до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку а саме :

-  ПДЗОВ «Зміна» (Київська обл., Бородянський район, с. Пилиповичі)

-  ДЗСТ ЛОК «Карпатські зорі» (Івано-Франківська обл., Косівський район, м. Косів).

 

Управління культури, туризму

та охорони культурної спадщини

Відповідно до рішення Київської міської ради від 13.12.2018 № 416/6467 «Про бюджет міста Києва на 2019 рік» по галузі «Культура» на 2019 рік виділено 30109,50 тис. грн.

Упродовж звітного періоду за кошти загального фонду було придбано предмети, матеріали для підпорядкованих закладів Управлінню культури, туризму та охорони культурної спадщини та оплачено послуги на суму 86,6 тис. грн. Із спеціального фонду витрачено на капітальні ремонти кошти в сумі 1793,9 тис. грн.(в т.ч. на придбання –643,5 тис. грн.).

Централізованою бібліотечною системою проведено низку заходів для мешканців Деснянського району, у тому числі 38 засідань клубів, 29 тематичних виставок, 4 творчих зустрічей, 2 персональних виставки, інші заходи ‒ 34.

Вихованці шкіл мистецтв району взяли участь у 10 творчих заходах міста, отримали 42 нагороди всеукраїнського рівня.

05.10.2019 пройшов перший Фестиваль вуличного мистецтва «Street Art and Music Festival». Свій талант у цей день деснянцям дарували вихованці Дитячої музичної школи № 24, Школи мистецтв ім. Леонтовича, Київської дитячої школи мистецтв № 3, хорового творчого колективу «Десняночка», вокально-інструментального гурту «Побратими». Гостями Фестивалю став і професійний творчий колектив «Циганська підкова». Заспівати, станцювати, намалювати, зіграти на музичному інструменті мали змогу і просто відвідувачі парку, які завітали на Фестиваль. Для гостей свята бібліотекарі організували: зону голосних читань з книжками та періодичними виданнями, активний відпочинок з майстер класами, вікторинами, різними дослідами з Театру Науки, фотозону.

8.10.2019 відбулася фотовиставка робіт воїна-добровольця ДУК ПС Кіреєва Антона Аркадійовича. Завдячуючи світлинам фотохудожника, кожен охочий мав можливість побачити героїчні будні нескорених і сильних духом захисників територіальної цілісності та незалежності України.

19.10.2019 відбулася виставка Василя Івановича Забашти та його родини «Суголосся», і триватиме до 28.11.2019.

24-25 жовтня відбувся Міжнародний семінар «Бібліотека: Нові концепції та нові послуги», який пройшов у Галерея мистецтв по вул. Драйзера, 6. Це важлива подія для розвитку бібліотечної справи не лише у нашому районі, а й в Україні, в цілому. Більш ніж 90 учасників з усіх куточків України отримали чудову нагоду поспілкуватися з провідними європейськими експертами бібліотечної справи з Данії та Польщі.

 

Відділ охорони здоров’я

Продовжується реалізація Урядової  програми «Доступні ліки».

З 01.04.2019 запрацювала нова система видачі ліків за електронними рецептами.

НСЗУ забезпечено повернення коштів аптечним закладам, які заключили з нею договір і отримали право працювати в програмі «Доступні ліки».

Нова система фінансування дозволяє пацієнту отримати ліки в любій аптеці, з якою підписаний договір, незалежно від того де він проживає. З початку поточного року лікарями медичних закладів Деснянського району м. Києва виписано 50586 рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів 26140 хворим, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу, бронхіальну астму.

Продовжується запровадження медичної реформи: кількість підписаних та внесених до електронної медичної системи декларацій станом на 01.11.2019 – 262510 що становить 71,1%.

 З 01.07.2018 запроваджено новий механізм фінансування закладів охорони здоров’я первинної ланки за принципом «гроші йдуть за пацієнтом» Національною службою здоров’я України. Тарифи на надання медичних послуг, пов’язаних з первинною медичною допомогою, встановлюються як капітаційна ставка за обслуговування одного пацієнта протягом календарного року.

Забезпечено реалізацію глобальної ініціативи стратегії Fast-Trask Cities у м. Києві (90х90х90) з покращення надання медичних послуг у сфері ВІЛ /СНІДу.  Станом на 31.10.2019 протестовано за допомогою швидких тестів 5694 особи, з них виявлено антитіла до ВІЛ у 49 випадках.

Функціонує 4 кабінети надання антиретровірусної допомоги за місцем проживання хворого.

Продовжується реалізація проєкту «Лікар у Вашому домі». На території Деснянського району у громадських місцях, а саме ‒ в парках, скверах, біля торгово-розважальних центрів, аптек, ринків розміщено стаціонарні пункти (палатки) прийому медичними працівниками підпорядкованих закладів охорони здоров’я мешканців та гостей Деснянського району. У зручному форматі забезпечено надання населенню консультацій, проведення тестів на визначення індексу здоров’я, експрес – діагностування початкової стадії захворювань серцево-судинної системи, цукрового діабету. З початку впровадження проекту послугами пересувних стаціонарних пунктів скористалося понад 7734 мешканців району. Мультидисциплінарними бригадами з початку реалізації проєкту оглянуто вдома 615 немобільних хворих.

 

Відділ контролю за благоустроєм

та збереженням природного середовища

У жовтні керівництвом Деснянської райдержадміністрації разом з керівниками структурних підрозділів Деснянської райдержадміністрації та комунальних підприємств району проводилися виїзні огляди санітарно-технічного стану територій Деснянського району. За результатами об’їздів, профільним підрозділам Деснянської РДА надавалися доручення щодо проведення відповідної роботи з власниками об’єктів господарювання стосовно утримання в належному санітарному стані балансових, підвідомчих та прилеглих територій.

Крім того, спеціалістами відділу контролю за благоустроєм та збереженням природного середовища Деснянської райдержадміністрації, в установленому порядку, проводилася активна робота з представниками комерційного сектору щодо своєчасного прибирання балансових, підвідомчих та прилеглих територій від сміття, в тому числі шляхом внесення присів, складання адмінпротоколів та використання програми «Чисте місто».

Робота по відновленню благоустрою в місцях
 проведення аварійних розриттів

У жовтні до електронної бази «Система Контора» Департаменту міського благоустрою виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) на території Деснянського району міста Києва у зв’язку з проведенням аварійних розриттів відкрито 254 контрольні картки, видані Департаментом міського благоустрою виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), а саме:

-  118 к/к – РТМ «Троєщина» ПАТ «Київенерго» (118 – прострочені), (по яким складені акти обстеження);

-  126 к/к – КП «Київтеплоенерго» (123 – прострочені, 3 – в роботі);

-  2 к/к – ПрАТ «АК «Київводоканал» (1 – прострочені, 1 – в роботі);

-  5 к/к – РЕМ «Східний» ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» (5 – прострочено);

-  1 к/к – РЕМ «Лівобережний» ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» (1 – прострочені);

-  1 к/к – ПАТ «Київгаз» (1 – прострочені);

-  1 к/к – приватні підприємства.

За попередніми результатами рейтингової оцінки діяльності райдержадміністрацій по показнику «рівень відновлення благоустрою в місцях проведення аварійних розриттів» Деснянський район за січень-вересень 2019 року посів перше місце серед інших районів міста Києва.

Крім того, спеціалістами відділу контролю за благоустроєм та збереженням природного середовища Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації постійно забезпечується контроль за дотриманням термінів відновлення благоустрою після планових та аварійних розриттів у зв’язку з ремонтом інженерних мереж. У разі виявлення порушень, відповідальним особам вносяться приписи з визначенням терміну усунення недоліків, а в разі невиконання вимог припису складаються протоколи про адміністративні правопорушення згідно ст. 152 КУпАП.

 

Управління житлово-комунального господарства

Відповідно до розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації № 251 від 10.05.2019 «Про внесення змін розпорядження Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації від 12.02.2019 № 70 «Про капітальний ремонт об’єктів, що фінансуються в 2019 році за рахунок бюджетних коштів по Деснянській районної в місті Києві державної адміністрації» Управлінням житлово-комунального господарства заплановано провести капітальний ремонт житлового фонду Деснянського району на 313 обʼєктах на суму 114,764 млн.грн.

З початку поточного року 313 закупівель, заключено 313 договорів.

Відповідно до актів виконаних робіт виконано роботи на 302 об’єктах (97 % до передбаченого програмою).

Станом на 01.11.2019 профінансовано робіт на 95 600,0 тис.грн, виконано робіт на 93 267,0 тис.грн., а саме:

-        заміна вікон ‒ 25 597,4 тис.грн.;

-        капітальний ремонт покрівель ‒ 3 773,1 тис.грн.;

-        утеплення фасадів – 9 152,9 тис.грн.;

-        капітальний ремонт інженерних мереж (ХВП, ГВП, ЦО, каналізація) –

-        586,8 тис.грн.;

-        капітальний ремонт сходових клітин ‒ 10 453,7 тис.грн.;

-         капітальний ремонт міжквартальних проїздів та прибудинкових територій житлової забудови – 37 020,0 тис.грн.;

-        капітальний ремонт електричних мереж ‒ 198,6 тис.грн.;

-        капітальний ремонт ліфтів ‒ 772,5 тис.грн.;

-        капітальний ремонт вхідних груп – 243,3 тис.грн.;

-        громадські проекти – 1 421,6 тис.грн.;

-        облаштування дитячих майданчиків – 1663,0 тис.грн.;

-        виконання інвестиційних проектів – 2 384,1 тис.грн.

Щотижня фахівцями відділу  проводиться прийом громадян:

вівторок – з 10 до 12 год. , ЦНАП, каб. 100;

середа ‒ з 14 до 17 год., каб. 408.

 

Комунальне підприємство «Керуюча компанія
з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва»

У жовтні 2019 року підприємством та підрядними організаціями виконано ремонтні роботи поточного характеру житлового фонду на загальну суму 3 258,21 тис.грн, а саме:

- проведено ремонт покрівлі в 32 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 5 234 кв.м на суму 1 313,51 тис. грн.;

- проведено ремонт внутрішньобудинкових інженерних мереж каналізації, водопостачання, теплопостачання з заміною запірної арматури у 29 будинках, на загальну суму 1 222,15 тис. грн.;

- зроблено герметизацію швів стінових панелей в 20 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 1 401 м.пог. на суму 181,67 тис. грн.;

- проведено ремонт фасадів в 10 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 296 м.кв на суму 147,29 тис. грн.;

- проведено ремонт сходових клітин та вхідних груп в 8 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 1 099 кв.м, на суму 145,59 тис. грн.;

- проведено ремонт електричних мереж та обладнання в 3 будинках, на загальну суму 112,11 тис.грн.;

- замінено дверей на металеві в 3 будинках, загальний обсяг виконаних робіт 19 шт. на загальну суму 135,89 тис. грн.

Також, за рахунок коштів підприємства:

- відновлено працездатність 12 ліфтів на загальну суму 59,59 тис.грн.;

- встановлено 247 енергозберігаючих освітлювальних приладів в 5 житлових будинках.

 

Комунальне підприємство по утриманню

зелених насаджень Деснянського району м. Києва

У жовтні 2019 року проведено роботи із формовочної і санітарної обрізки дерев – 250 шт.

Проведено роботи із висаджування зелених насаджень, а саме: висаджено дерев 353 шт., кущів – 3465 шт., квітів - 1900 шт., проведено роботи з ремонту газонів на площі 10520 м.кв. Встановлено обмежувальні стовпчики з метою унеможливлення заїздів автомобілів на зелену зону 19 шт. Відремонтовано існуючих лав 19 шт., урн 5 шт. та 9 шт. дитячих майданчиків.

Підприємством активно проводяться роботи з вигрібання та вивезення опалого листя з балансових територій підприємства.

Підприємством проводено роботи з відкриття фестиваля хризантем на тему «Квіткове сузір’я» на Співочому полі.

 

Комунальне підприємство «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району» міста Києва

За жовтень місяць 2019 року очищено 119 од. зливоприймачів та 108 од. оглядових колодязів, відремонтовано 21 од. зливоприймачів та 6 од. оглядових колодязів.

Щоденно проводяться роботи по прибиранню балансової вулично-шляхової мережі КП ШЕУ Деснянського району.

Виконано ямковим ремонтом асфальтобетонного покриття аварійно-небезпечних ділянок – 173 м2.

Додатково виконано заповнення швів асфальтобетонного покриття гумово-бітумною мастикою за допомогою плавильно-заливальної машини CRAFCO SUPER SHOT 125 DCRC у кількості 2 250 п.м.

 

 

Комунальне підприємство «Ватутінськінвестбуд»

По напрямку діяльності «виконання функцій замовника в капітальному будівництві (по об’єктах Програми капітальних вкладень по Деснянському району)» за жовтень 2019 року по об’єкту «Реконструкція стадіону зі штучним покриттям на вул. Драйзера, 2-б» продовжуються роботи по 2-й черзі будівництва, виконуються оздоблювальні роботи в сантехвузлі для осіб з обмеженими можливостями.

По об’єкту «Реконструкція з добудовою загальноосвітньої школи №23 на вул. Путивльській, 35 (с. Биківня)» виконуються роботи по влаштуванню покрівлі, підсиленню колон та влаштуванню монолітних ділянок покриттів, завершені роботи по утепленню фундаментів.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux