КМДА Київська міська державна адміністрація


10 жовтня 2019

«Можна все на світи вибирати, сину. Вибрати не можна тільки Батьківщину»

«Можна все на світи вибирати, сину. Вибрати не можна тільки Батьківщину»

 

Колишній випускник школи № 248 Андрій Бордюжа пішов добровольцем у зону АТО з перших днів. Загинув 5 липня 2019-го року. Сьогодні у школі № 248 відбувся захід-реквієм з відкриття меморіальної дошки на честь Героя.

В.о. голови Деснянської райдержадміністрації Сергій Снопков висловив співчуття родині загиблого та разом з присутніми вшанував пам’ять Героя.

«Андрію Бордюжі було всього 36 років. Це вік, коли життя тільки починається. Андрій віддав його боронячи незалежність України. Відкриття меморіальної дошки – нагадування кожному з нас про героїчний подвиг деснянця, заради нашого мирного сьогодення та майбутнього», – сказав Сергій Снопков.

Присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто віддав своє життя, захищаючи незалежність нашої держави, відстоюючи права і свободи людини та європейське майбутнє нашої країни.

Отець Михаїл провів церемонію освячення меморіальної дошки.

Захід завершився покладанням квітів до пам’ятного знаку.

Меморіальну дошку відкрили за ініціативи та сприяння ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО Деснянського району».

Пам’яті героя присвячується:

Старший солдат, десантник-навідник І-го десантного штурмового взводу, 79-го окремого десантно-штурмового батальйону (позивний «Хонда») відправився служити у зону АТО добровольцем з перших днів. З вересня по листопад 2014-го року – учасник боїв за аеропорт ім. Прокоф`єва.

Нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції». Відзначений почесним нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі» та Почесною грамотою за проявлену особисту мужність, стійкість та рішучість при виконанні військового обов`язку в умовах, пов`язаних з ризиком для життя.

Довідково.

У церемонії увічнення пам’яті Героя також взяли участь родина загиблого, голова ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО Деснянського району» Олег Нишпор, представники Спілки ветеранів Афганістану Деснянського району, бойові побратими, учні та вчителі школи, небайдужі деснянці.

CЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ!

ФОТОЗВІТ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.