Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Деснянському районі обговорили стан та перспективи медичної реформи

Опубліковано 10 жовтня 2019 року о 09:05
фото

 

Сьогодні у актовій залі КНП «Консультативно-діагностичний центр» по вул. Закревського, 81/1 відбулася зустріч громадськості Лівого берега столиці з народними депутатами, обраними у відповідних одномандатних округах з питань розвитку галузі охорони здоров’я. Зустріч пройшла у відвертій, неформальній відкритій розмові людей, які переймаються майбутнім цілої галузі та знаються на ній.

«Наразі ми перебуваємо в перехідному періоді. Я вважаю, що реформа вже «перезріла». Зустріч проходить для того, щоб ми почули про ті проблеми, які вас хвилюють. В мене єдине, що зараз болить – зуміти зберегти кадри медицини від знищення (виїзду за кордон та зміни профілю роботи). Давайте почуємо проблеми та будемо намагатися їх вирішити. Для прем’єр-міністра реформа медичної галузі стоїть на одну рівні з освітньою реформою», – зазначив під час виступу нардеп Артем Дубнов.

За словами голова ГО «Київська крайова організація «Всеукраїнського лікарського товариства» Даніеля Карабаєва, на Лівому березі столиці функціонує 35 закладів, працює 3000 лікарів та майже 9000 медичних працівників. Київ в медичній реформі з 2011 року. Саме тут першими створювали КПН, які стали прикладом для всієї України. Пілот тривав до 2014 року. Потім все зупинилося, підсумків ніхто не провів. Зміна фінансування – не реформа, а стратегія і тактика, як цього досягти. Яку систему охорони здоров’я ми прагнемо? Первинна ланка отримує 22000-24000 грн, а лікар-хірург всього 12000 грн з преміальними. Зараз 65-70 % підписаних декларацій, а максимальний рівень їх підписання нам слід очікувати на рівні не більше 75 %. Яким чином з квітня почнуть працювати стаціонари за рахунок чого вони фінансуватимуться – не зрозуміло. Висновки реформи первинних ланок – 2000 пацієнтів на лікаря забагато. Де пацієнтоорієнтована система охорони здоров’я? На сьогоднішній день ми не можемо сказати, що лікарі працюють на якість. Вони працюють, як у минулому з середньостатистичною «уравніловкою». Також він зазначив, практика показала, що ліквідація невідкладної медичної допомоги була передчасною.

Окрім цього, з наболілими проблемами виступили голова Громадської ради при Деснянській райдержадміністрації Артур Аракелян та голова профільного комітету Оксана Плотнікова, відділенням організації епідеміологічних досліджень ДУ «Київський міський лабораторний центр МОЗ України Деснянський міжрайонний відділ лабораторних досліджень» Тетяна Власик, представник Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я.

За результатами зустрічі, кожний має два тижні на підготовку пропозицій для внесення правок до Закону України «Про столицю України – місто-герой Київ» через народних депутатів України, від одномандатних округів Лівого берегу столиці. Скористайтеся власним шансом змінити Київ на краще!

Довідково.

Участь у зустрічі також взяли народні депутати України від одномандатних округів Лівого берегу столиці Артем Дубнов, Сергій Швець, їх помічники-консультанти, в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Сергій Снопков, профільний заступник голови Ірина Алєксєєнко, голова ГО «Київська крайова організація «Всеукраїнського лікарського товариства» Даніель Карабаєв, завідуюча відділенням організації епідеміологічних досліджень ДУ «Київський міський лабораторний центр МОЗ України Деснянський міжрайонний відділ лабораторних досліджень» Тетяна Власик, представники Громадських рад при Деснянській, Дарницькій, Дніпровській РДА, Координаційного комітету громадських рад при державних адміністраціях м. Києва, відділів охорони здоров’я Деснянського, Дніпровського та Дарницького районів, санітарно-епідеміологічної служби м. Києва, медичної спільноти, керівники ОСНів Деснянського району, небайдужі мешканці столиці.

ФОТОЗВІТ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux