Головна  →  Новини  →  2 жовтня 2019

В «Університеті третього віку» Деснянського району розпочався ще один навчальний рік

 

 

1 жовтня 2019-го року «Університет третього віку» при Територіальному центрі соціального обслуговування Деснянського району радо відкрив двері поважним студентам 60+.

 

З нагоди початку навчального 2019/20 року в Університеті відбувся святковий захід. Слухачів привітала начальник Управління праці та соціального захисту населення Деснянської райдержадміністрації Анастасія Філоненко, яка побажала поважним студентам отримати нові знання, зустріти однодумців, розширити кругозір і врешті пишатися своїми досягненнями.

 

Вже традиційно на святі експонувалася виставка творчих робіт студентів факультету «Прикладні методики» – вироби з джгута, авторські ляльки, обереги та прикраси. Найбільше вразили роботи майстрині Тамари Кореновської. Напередодні Міжнародного дня людей похилого віку Тамара Семенівна взяла участь у виставці літніх людей «Захоплення довжиною у життя…», що проходила в Київському міському палаці ветеранів, за що була відзначена подякою директора Територіального центру.

 

Святкова і піднесена атмосфера між слухачами та викладачами Університету панувала протягом всього заходу. Аби познайомитися зі студентами ближче, викладач Університету організувала майстер-клас з виготовлення прикрас із природніх матеріалів «Подих осені».

 

«Як приємно знову відчувати себе студенткою і, ніби в юності, поринути у вир нових знань. Я із задоволенням відвідую заняття та музеї нашого славетного Києва», – подякувала від імені всіх слухачів Університету Галина Бондар.

 

Навчання в «Університеті третього віку» спрямоване на персональний розвиток, соціальну адаптацію і збереження активної життєвої позиції людей старшого віку.

 

Долучитися до процесу освіти впродовж життя в Університеті виявили бажання 425 слухачів. «Вчитися ніколи не пізно і вік не є перепоною для цього», − доводить найстарша «студентка» Університету, якій 88 років.

 

«Провідним напрямком соціальної політики держави є забезпечення сприятливих умов для всебічного гармонійного розвитку кожної людини. На цьому ґрунтується концепція неперервної освіти, метою якої є розвиток особистості в періоди як її фізичного і соціально-психологічного дозрівання, розквіту і стабілізації життєвих сил та здібностей, так і старіння організму,

коли на перший план висувається завдання компенсації функцій і можливостей, що втрачаються. Частиною сучасної парадигми неперервної освіти є освіта для людей похилого віку, яка дає їм можливість підтримувати фізичні й інтелектуальні здібності, розкривати таланти та бути соціально активними», – говорить директорка Територіального центру соціального обслуговування Руслана Цибуляк.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]