Головна  →  Новини  →  30 вересня 2019

Учні школи № 212 Деснянського району здійснили незабутню подорож у минуле

Днями учні школи № 212 Деснянського району разом з класним керівником Л. Семенюк здійснили чудову подорож у минуле.

Тут, в найстарішій частині Києва, історичному Подолі, в непримітному будиночку на тихій вуличці два з половиною століття тому розміщувалася перша в Києві приватна аптека, а зараз створений музей. До XVIIІ ст. аптечної справи у Києві не існувало: місто жило без ліків, потерпаючи від захворювань. А у 1728 році німець Йоган Гейтер відкрив на промислово-торговельному Подолі, між Флоровським і Петропавлівським монастирями, першу приватну аптеку. Потім право утримувати аптеку перейшло Георгу-Фрідріху Бунге, який дав початок династії київських фармацевтів.

Діти відчули атмосферу старовинної аптеки, почувши цікаві історії про ліки та аптекарів минулих років, оглянули експонати, розташовані в 12 залах. Особливо дітям сподобалася лабораторія алхіміка, який задумливо сидить, нахилившись над скляними колбами. Кожен з нас кинув монетку до терезів, загадуючи бажання.

Колекція музею – це 50 тисяч експонатів: і меблі, і посуд, і фортепіано, і рукописи, голландська піч, рецептурні журнали, і ще багато всього. Кожен з учнів мав можливість відчути себе справжнім аптекарем, сидячи за столом, де фармацевт приймав пацієнта, записуючи в свій журнал гусячим пером дані відвідувача. Сьогодні аптека працює, пропонуючи мило, виготовлене за рецептурою фармакопеї ХІХ століття, бальзами й мазі з натуральних компонентів. Ще один музей, присвячений аптечній справі. І ще один музей, що дає уявлення про невід’ємну частину київського життя та побуту XVIIІ століття.

Все це залишає солодкий присмак захоплення, адже учні мали чудову можливість відвідати минуле.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]