КМДА Київська міська державна адміністрація


11 вересня 2019

У Деснянському районі активісти знищили більше 100 наркотичних написів

 

Вчора представники влади, поліції, громадських організацій Деснянського району об’єдналися, щоб спільно протидіяти написам, які рекламують канали продажів наркотичних засобів. Всього за кілька годин акції було знищено понад сотню таких малюнків.

Цього разу активісти не просто замалювали рекламні повідомлення, але й на їх місці розміщували альтернативні дописи, зокрема адресу популярного молодіжного проекту – «Drugstore». Він спрямований на збереження здоров’я молодих людей, які ведуть активне життя. Відтепер, замість адреси продажу наркотиків, підлітки потраплятимуть на профілактичні тексти про клубне життя, пропаганду безпечної сексуальної поведінки, толерантність, а також про шлях до гармонійних міжособистісних стосунків.

«Ми раді, що з кожним разом все більше людей приєднується до цієї ініціативи, а коло наших партнерів та однодумців постійно зростає. І якщо рік тому частина мешканців району сприймала рекламу наркотичних телеграм-каналів як графіті, то тепер є розуміння небезпеки таких малюнків та шляхів вирішення проблеми», – каже керівник напрямку по профілактиці ВІЛ/СНІДу серед споживачів ін’єкційних наркотиків ВБО «Конвіктус Україна» Evgeniy Sklyarenko.

Захід організувала ВБО «Конвіктус Україна» спільно з Альянс громадського здоров'я Alliance for Public Health (молодіжний проект DrugStore) та за підтримки Міжнародний фонд "Відродження".

Партнерами ініціативи стали: Деснянське управління поліції, Департамент патрульної поліції України, Патрульна поліція України, Деснянський районний сектор (з питань пробації) Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, Центральне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, Деснянська РДА, Громадська Рада Деснянського району при ДРДА, БФ "Незалежна країна", ГО «Світ без залежності», Деснянський районний у м. Києві центр соціальних служб.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.