Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

НУШ – у дії

Опубліковано 12 серпня 2019 року о 16:21

 

Питання створення нового освітнього простору Нової Української Школи знаходиться під постійним контролем Управління освіти Деснянської райдержадміністрації.

Відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Фондом The LEGO Foundation та Міністерством освіти і науки України 48 закладів загальної середньої освіти Деснянського району для всіх перших класів НУШ отримали 278 безкоштовних наборів «LEGO PlayBox» та 4164 набори «LEGO SixBricks» (шість цеглинок) та методичні матеріали для їх використання.

 

Підготовка закладів освіти до нового навчального року здійснюється за рахунок коштів державної субвенції та коштів місцевого бюджету (поточні ремонти класів НУШ, обладнання та меблі для створення Нового освітнього простору, комп’ютерна техніка, обладнання, багатофункціональні пристрої (БФП) для учнів 1-х класів, закупівля дидактичних матеріалів для 1-х класів).

 

Також за кошти місцевого та державного бюджетів закуплено сучасні меблі у класні приміщення та кімнати відпочинку (комплекти пуфів «Веснянка», кольорові стінки, тумби, шафи для зберігання дидактичних матеріалів; осередки вчителя та осередки для художньої творчої діяльності; дитячі м'які меблі для зони відпочинку; столи кольорові кутові, столи-шахи; столи для LEGO; фліп-чарти; ігрові майданчики) тощо.

 

В усіх закладах загальної середньої освіти району на інформаційних стендах розміщена інформація щодо освоєння коштів на створення нового освітнього простору для учнів 1-х класів для впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти у рамках реформи «Нова українська школа», придбання обладнання, дидактичних матеріалів, капітальних ремонтів класних приміщень. Також інформація висвітлена на офіційних сайтах закладів.

 

Освітній простір в закладах загальної середньої освіти формується згідно з наказом Міністерства освіти і науки України «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо організації освітнього простору Нової української школи».

 

Відповідно до рішення Київської міської ради «Про створення інклюзивно-ресурсних центрів» у 2018-му році створений Інклюзивно-ресурсний центр № 3 Деснянського району м. Києва. Розташований ІРЦ за адресою: вул. Братиславська,14-а (приміщення вечірньої школи №18), який розпочав свою роботу з 15 січня 2019-го року.

 

Фахівці ІРЦ постійно проводять консультування батьків або законних представників дітей з особливими освітніми потребами, здійснюють комплексну оцінку з метою визначення особливих освітніх потреб дитини, розробляють рекомендацій щодо програми навчання, особливостей організації психолого-педагогічної допомоги відповідно до потенційних можливостей психофізичного розвитку дитини; надають методичну допомогу педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої освіти щодо особливостей організації навчання та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми проблемами.

https://www.youtube.com/watch?v=5wX7-yF6LeI.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux