КМДА Київська міська державна адміністрація


9 серпня 2019

Бібліотеки Деснянського району – осередок культури та просвітництва

В ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся інформаційно-правовий ранок «Територія моєї безпеки» за участю юристів Головного територіального управління юстиції у місті Києві Каріни Гарбузенко та Олександри Плиско для дітей учасників АТО, дітей переселенців, якими опікується Деснянський районний у місті Києві центр сім’ї, дітей та молоді. Діти обговорили з фахівцями, що означають для них поняття: Конституції, безпеки на дорогах, безпечного довкілля, збереження природи та ін.

Окрему увагу юних читачів бібліотеки ведучі звернули на основи безпеки в школі, особистої безпеки; тему протидії торгівлі людьми, на правила безпеки користування Інтернетом.

 

Формування відповідального ставлення до власної безпеки має відбуватися на всіх етапах життя людини, а розпочинати його варто з дитинства.

 

У бібліотеці № 1 для різних категорій користувачів пройшов історико-літературний екскурс «Конфуцій – учитель китайської цивілізації» до року Китаю в Україні.

Бібліотекарка ознайомила читачів із тематичною виставкою і запропонувала рекомендовану літературу для самоосвіти. Читачам була представлена відео-презентація, присвячена історії, традиціям, звичаям загадкової країни Китай.

Учасники заходу із зацікавленістю прослухали пізнавальну інформацію про сторінки життя та діяльності китайського філософа, політолога, великого вчителя - Конфуція, автора книг «Лунь Юй», «Книга пісень», «Книга змін» тощо.

 

Усіх бажаючих запрошуємо до бібліотеки, щоб удосконалити свої знання з історії класичного Китаю, хронології китайської культури та науки.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.