Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Як в столиці та в Деснянському районі планують провести Всесвітній день протидії торгівлі людьми?

Опубліковано 23 липня 2019 року о 15:54

 

До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми у Києві 30 липня відбудуться інформаційно-просвітницькі заходи на Центральному та Південному залізничні вокзалах, Майдані Незалежності (біля пам’ятника Архістратигу Михайлу), біля Деснянської райдержадміністрації та у кінотеатрі «Київська Русь».

З 10:00 у приміщеннях Центрального та Південного залізничних вокзалів будуть проведені просвітницькі кампанії, розміщено інформаційні плакати, на екранах будуть транслювати відео-ролики з тематики, активісти будуть роздавати листівки та спілкуватись з людьми.

Із 16:00 до 18:00 на Майдані Незалежності відбудеться інтерактивна просвітницька акція «Протидій торгівлі людьми», мета якої – привернення уваги громадян, а особливо молоді, до прихованих ризиків, на які можна наразитись через некомпетентні та/або неправомірні дії фірм-посередників з працевлаштування за кордоном. Учасникам буде запропоновано взяти участь у інтерактивних вправах Оголошення та Договір, під час яких кожен учасник отримає необхідну інформацію про важливість наявності дозвільної документації та реквізитів фірм-посередників, правдивості поданих у оголошенні даних та обов’язкових пунктів та умов, які мають бути зазначені у юридично вірному договорі з послуг з працевлаштування за кордоном.

Під час інтерактивно-просвітницької акції запланований брифінг за участі Національного координатору з питань протидії торгівлі людьми в Україні, заступника міністра соціальної політики України Наталія Федорович та суб’єктів національного механізму взаємодії. До участі у заході долучиться заступник голови КМДА Марина Хонда.

Окремою культурною подією акції стане вуличний показ – перформенс за участі акторів документального театру Фундації «Гармонізоване суспільство», який мовою мистецтва розкриє основні ризики потрапляння у тенети торгівлі людьми та дасть розуміння глядачам щодо безпечної поведінки та захисту власних прав і свобод.

Також у цей же час інтерактивно-просвітницькі акції відбудуться у місцях великого трафіку киян у всіх десяти районах столиці України за участі працівників Служби у справах дітей та сім’ї КМДА, Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді м. Києва.

О 19:00 у кінотеатрі «Київська Русь» відбудеться безкоштовний показ та обговорення документальної стрічки «Жінка в полоні», основним героєм якої є жінка, яка довгий час перебувала у трудовому рабстві. Після завершення кінопоказу експерти Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) — Агентства ООН з питань міграції в Україні обговорять стрічку з глядачами, закцентувавши увагу на сучасних тенденціях та ризиках торгівлі людьми для наших співвітчизників.

Довідково.

За даними Міжнародної організації з міграції за роки незалежності України від торгівлі людьми постраждало понад 230 тис осіб. Україна є країною походження, транзиту та призначення людей. Сотні українців потерпають від торгівлі людьми як в середині країни, так і за кордоном. Із загостренням політичної та економічної ситуації у 2013-2015 рр. та розгортанням збройного конфлікту на сході України, міграційні настрої, а з ними і вразливість до торгівлі людьми, посилились. Відзначається також зростання кількості людей, які прийняли б ризиковані пропозиції працевлаштування за кордоном. У відповідь на бажання громадян втекти від збройного протистояння до інших країн з’являються нові шахрайські схеми, посилюється активність торгівців людьми.

Проблема торгівлі людьми є глобальною та потребує комплексного підходу та злагоджених дій усіх причетних відомств до її вирішення.

У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привертати увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux