Головна  →  Новини  →  12 липня 2019

Внесення змін до діючого законодавства збільшить результативність боротьби з незаконним будівництвом, осередками грального бізнесу та торгівлі алкогольними напоями

 

Такої спільної думки голова Деснянської райдержадміністрації Геннадій Заболотний, депутати Київради Юрій Зубко, Сергій Майзель, перший заступник голови Сергій Снопков, представники ДАБІ, ДФС, Київської місцевої прокуратури № 3, поліції, ДТЕК «Київські електромережі», ПрАТ «АК «Київводоканал», Громадської ради при Деснянській РДА, небайдужі деснянці під час круглого столу з активізації спільних зусиль у боротьбі з незаконним будівництвом, осередками грального бізнесу, торгівлі алкогольними напоями на території району. Круглий стіл відбувся для посилання комунікації між громадою, РДА та іншими відповідальними виконавцями.

«Ми хочемо, щоб після цього круглого столу було порозуміння, що це наша спільна робота. Ми не шукаємо когось винного, а хочемо знайти шляхи вирішення проблеми. Хочу підкреслити для всіх деснянців, що ми відкриті до діалогу та готові всіма доступними нам засобами, у межах наданих повноважень, наводити лад в районі», – зазначив Геннадій Заболотний.

Також виступив перший заступник Сергій Снопков, який повідомив, що круглий стіл зібрали для того, щоб проаналізувати стан справ і, за його результатами, надати пропозиції новообраним депутатам ВР для подальшого ініціювання внесення змін у діюче законодавства та депутатам Київради на наступні сесії КМР.

За інформацією начальника Управління будівництва, архітектури та землекористування Валентини Кривошей, на земельних ділянках, які знаходяться у приватній власності для індивідувального будівництва можуть будуватися будинки, які відносяться до класу наслідків «СС1». Такі споруди вводяться в експлуатацію згідно декларації про готовність, в яку забудовник власноруч вносить дані і несе за це персональну відповідальність. Такий підхід призводить до того, що забудовники на земельних ділянках приватної власності з цільовим призначенням ‒ індивідуальне будівництво (не більше 4 поверхів) кваліфікують його, як вважають за потрібне. Це породжує будинки у 8 поверхів і більше. На жаль, наразі до повноважень районної адміністрації входить лише повідомити про цей факт ДАБІ та Департамент містобудування та архітектури КМДА. Деснянська райдержадміністрація неодноразово зверталася до правоохоронних органів з проханням припинити незаконне будівництво, проте самовільне будівництво триває і районна влада не може цьому зарадити, адже вирішення цього питання знаходиться поза межами повноважень. Серед таких

об’єктів – клубний будинок «Милославський», «Перспектива», «Praga», «Praga-2», ЖК «Район», ЖК «Район-2» та ряд інших об’єктів.

За результатами розгляду, питання було напрацьовано ряд пропозицій для майбутніх депутатів ВР щодо внесення змін до діючого законодавства.

У ході розгляду питання, депутат Київради Юрій Зубко запропонував звернутися до заступника голови Національної поліції України-начальника Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрія Крищенка для налагодження системної роботи та плідної взаємодії з ДАБІ.

Також учасники круглого столу напрацювали спільний план взаємодії та протидії таким ганебним явищам, як осередки грального бізнесу та «розливайками» в капітальних спорудах.

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]