КМДА Київська міська державна адміністрація


21 червня 2019

У Деснянському районі вшанували пам’ять жертв війни в Україні

 

Сьогодні у Деснянському районі вшанували пам’ять жертв війни в Україні з нагоди Дня скорботи, який відзначається 22 червня.

Церемонія покладання квітів пройшла до Обеліску Слави у парку «Деснянський» за участю першого заступника голови Деснянської райдержадміністрації Сергія Снопкова, заступника голови Владислава Сюра, ветеранів Другої світової війни, ради організації ветеранів, працівників структурних підрозділів Деснянської РДА, небайдужих деснянців.

«Майже кожна українська родина втратила на війні близьких і рідних. Тому у цей день ми згадуємо всіх, кому не судилося повернутися з війни. Ніхто не забутий, ніщо не забуте!» ‒ звернувся до присутніх голова ради ветеранів Деснянського району Михайло Шаль.

Учасники церемонії вшанували пам’ять жертв війни в Україні хвилиною мовчання та поклали квіти до Обеліску Слави.

Довідково.

22 червня 1941 року – початок найкровопролитнішої війни за всю історію існування людства. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи. Адже через кривавий млин історії пройшло від 5,5 до 6 млн цивільного населення, а понад 2,5 мільйони українців загинули на фронтах.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.