КМДА Київська міська державна адміністрація


22 березня 2019

До Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом деснянці зможуть безкоштовно обстежитися на пересувних флюорографах

 

Увага, деснянці!

До Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом кияни зможуть безкоштовно обстежитися на пересувних флюорографах. Відтак, 24 березня 2019 року пройти безкоштовне обстеження деснянці матимуть змогу в амбулаторії № 5 КНП «ЦПМСД № 3» (вул. Волкова, 16). Про це повідомили у Департаменті охорони здоров’я КМДА.

Обстеження дає можливість раннього виявлення захворювань легень, включаючи туберкульоз, а також інших патологій грудної клітини.

Крім того, за наявності таких симптомів як кашель, що триває понад два тижні, підвищення температури, втрата апетиту, зниження маси тіла, посилене потовиділення, фахівці рекомендують звернутися до свого сімейного лікаря (терапевта, педіатра) та здати мокротиння на аналіз методом мікроскопії, щоб виключити діагноз туберкульоз.

Департамент охорони здоров’я закликав киян та гостей столиці обрати зручну для себе локацію та пройти обстеження.

У Департаменті також нагадали, що виявлення хвороби на ранніх стадіях допомагає вчасно призначити лікування, що є запорукою успішного одужання.

За матеріалами: https://kyivcity.gov.ua/news/do_vsesvitnogo_dnya_borotbi_z_tuberkulozom_kiyani_zmozhut_bezkoshtovno_obstezhitisya_na_peresuvnikh_flyuorografakh_plan-grafik.html .



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.