Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Запобігання виникненню пожеж

Опубліковано 20 березня 2019 року о 17:05

 

Увага, деснянці!

Необережне поводження з вогнем може  призвести до виникнення пожеж та  значних матеріальних витрат на боротьбу з вогнем. Головна небезпека полягає в провокуванні лісових пожеж, особливо у тій місцевості, де є торфовища, на які багата південно-східна частина нашого району. Лісові пожежі призводять  до руйнування природних біоценозів і екосистем.

Відділ контролю за благоустроєм та збереженням природного середовища  Деснянської районної в м. Києві державної адміністрації закликає вжити усіх можливих заходів щодо запобігання виникненню пожеж.

Якщо ви бачите, що палять листя, слід телефонувати до поліції 102. Поліція зобов’язана прийняти виклик, приїхати на місце злочину та скласти протокол про факт спалювання листя.

Відповідно до ст. 77-1 КУаП випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонах у населених пунктах без дозволу органів державного контролю в галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов цього дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння —тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до ст. 245 ККУ, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, уздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загально небезпечним способом караються штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки — караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

У разі виникнення пожеж в екосистемах – не зволікайте, а ліквідовуйте.

Не будьте байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь! Зверніть увагу – загасити займання трави поблизу житлового сектору на самому початку легко – просто вилити відро води чи закидати землею. Обов’язково зателефонуйте в пожежно-рятувальну службу і повідомте про загорання.

Просимо Вас відповідально ставитися до власного життя та здоров’я! Пам’ятайте – попередити трагедію набагато легше, ніж ліквідувати наслідки надзвичайної події.

За інформацією: сектору з питань екології Деснянської РДА

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux