Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Станіслав Прокопенко зустрівся з колективом Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Опубліковано 18 жовтня 2013 року о 16:52
фото

 

Голова Деснянської райдержадміністрації Станіслав Прокопенко сьогодні зустрівся з колективом Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Мета візиту – ознайомлення з роботою Центру щодо надання соціальних послуг найуразливішим категоріям населення, раннього виявлення проблемних сімей та надання їм підтримки, на що спрямовують останні соціальні ініціативи Президента України.

У Центрі створене формування «Служба соціально-профілактичної роботи», яке проводить соціально-профілактичну, реабілітаційну роботу із споживачами психотропних речовин, ін’єкційних наркотиків та членами їх родин, заходи з популяризації здорового способу життя серед учнівської та студентської молоді.

Також налагоджено співробітництво із ГО «Клуб «Еней», ВБФ «Конвіктус Україна», ГО «Світ без залежності», Всеукраїнським БФ «Мир та добробут», ГО «Український центр обслуговування анонімних алкоголіків» з надання допомоги наркозалежним та членам їх родин. Так, спільно з БФ «Світ без залежності» організовано діяльність групи для наркозалежних (з початку року допомогу отримали 167 чоловік,надано 1681 групову соціально-педагогічну послугу)  та для співзалежних батьків та членів родин (з початку року допомогу отримали 237 чоловік, надано 1048 групових соціально-педагогічних послуг).

Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді до реабілітаційної роботи залучено 20 колишніх наркозалежних, підготовлено 25 лекторів, які пройшли навчання на базі Центру за Комплексною програмою профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі, які зустрічаються з учнями шкіл району, їх батьками з метою популяризації здорового способу життя без наркотиків. Постійно проводяться акції «Молодь проти наркотиків», одна з яких пройшла влітку у парку «Молодіжний».

Створено робочу групу по розробці  сайту Truelife  «Справжнє життя», головна мета якого проведення інформаційно-освітньої  роботи з питань пропагування здорового способу життя в підлітковому та молодіжному середовищі шляхом надання фахової інформації з питань вживання наркотичних речовин, запобігання поширенню ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, хвороб, що передаються статевим шляхом, залучення юнаків та дівчат до занять  фізичною культурою, спортом, різноманітними видами мистецтв. До редакційної колегії сайту буде залучено 43 учні 8-10 класів закладів освіти Деснянського району. Презентація сайту відбулась у квітні 2013р.

Службою соціально-профілактичної роботи Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді забезпечено надання комплексних соціальних послуг клієнтам, яких торкнулась проблема ВІЛ/СНІДу – мотивування та направлення на тестування щодо виявлення ВІЛ- інфекції, проведення занять груп взаємодопомоги для ВІЛ-інфікованих та членів їх родин, підвищення рівня поінформованості щодо проблем ВІЛ/СНДу.

– У Деснянській райдержадміністрації створено координаційну раду з питань взаємодії державних та недержавних організацій щодо надання допомоги наркозалежним та профілактики наркоманії у Деснянському районі. На виконання ініціатив Президента України районна влада, соціальні служби Деснянського району проводять активну роботу з виявлення проблемних сімей та вчасного надання їм підтримки, – зазначив голова Деснянської райдержадміністрації Станіслав Прокопенко.

Image00001

Image00002

Image00003

Image00004

Image00005


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux