Головна  →  Новини  →  18 грудня 2018

На базі школи № 275 Деснянського району відкрилася освітня філія «Kyiv Smart City School»

 

15 грудня міська ініціатива «Kyiv Smart City» за сприяння заступника голови КМДА Валентина Мондриївського та Департаменту освіти КМДА відкрила освітні філії «Kyiv Smart City School» на базі 10 міських шкіл у різних районах столиці для дітей віком від 8 років.

«Для нас є надзвичайно важливим виховувати нове покоління громадян – smart. Ми намагаємося максимально розкрити потенціал дитини у «цифрові часи». Ми розпочинаємо великий амбітний проект та оголошуємо про відкриття освітніх філій Kyiv Smart City School на базі 10 міських шкіл у різних районах столиці», – повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА, співкоординатор ініціативи Kyiv Smart City Юрій Назаров.

Головна мета «Kyiv Smart City School» – комплексно доповнювати навчальну програму актуальними знаннями у галузі інновацій та технологій. Завдяки ініціативі організовуються виїзні сесії та навчання дітей основ кодування та робототехніки. Освітні програми поєднують змістовну теоретичну базу, приклади успішного поширення інновацій та міжнародний досвід експертів.

«Завдяки освітнім філіям Kyiv Smart City School на базі державних шкіл упродовж 2019-2020 років ми плануємо залучити до наших освітніх програм понад 10000 учнів разом із батьками. У такий спосіб ми прагнемо виховати нову smart-генерацію, що житиме у розумному місті та розвиватиме його», – зауважила співкоординаторка ініціативи «Kyiv Smart City» Ярослава Бойко.

До реалізації проекту були залучені найактивніші керівники навчальних закладів та вчителі інформатики, які прагнуть змін та інновацій у сфері освіти.

Між ГО «Kyiv Smart City Hub» і директорами 10 столичних шкіл було підписано меморандум про співпрацю та вручено таблички про статус партнера у популяризації доступної ІТ-освіти для дітей.

До співпраці залучені такі школи:

-        Деснянський район, середня загальноосвітня школа № 275 імені Володимира Кравчука;

-        Дарницький район, спеціалізована школа № 255;

-        Дніпровський район, середня загальноосвітня школа № 158;

-        Шевченківський район, середня загальноосвітня школа № 175;

-        Солом’янський район, спеціалізована школа № 71;

-        Шевченківський район, санаторна школа-інтернат № 20;

-        Оболонський район, середня загальноосвітня школа № 245;

-        Голосіївський район, спеціалізована школа I-III ступенів ім. К. Гапоненка № 110.

-        Подільський район, спеціалізована школа № 3.

-        Шевченківський район, спеціалізована школа № 61.

Довідково.

З вересня 2018 року учні 5-7 класів відвідували безкоштовні факультативи Scratch у декількох столичних навчальних закладах. Сьогодні до факультативного навчання у київських школах вже долучилось понад 100 учнів. А з 2019 року офіційно відкриваються освітні філії «Kyiv Smart City School» на базі міських шкіл у кожному районі столиці. Упродовж 2019–2020 років планується залучити до освітніх програм понад 10000 учнів разом із батьками.

Scratch – мова програмування, розроблена у Массачусетському технологічному інституті для навчання дітей основам кодування. Її відмінність від інших систем програмування полягає у тому, що вона повністю візуальна. Вивчення програмування із нею перетвориться на захопливу гру для дітей. Академія Кодування разом із фондом Brainbasket за підтримки компанії «Міратех» розробили навчальні матеріали, що базуються на підходах британської ініціативи Code Club, і допоможуть дітям зрозуміти підходи до створення алгоритмів та основні поняття у програмуванні. Програма розроблена та адаптована для дітей 9-12 років.

За матеріалами: https://kyivcity.gov.ua/news/15_grudnya_vidbulosya_vidkrittya_osvitnikh_filiy_Kyiv_Smart_City_School_na_bazi_10miskikh_shkil_u_riznikh_rayonakh_stolitsi.html .

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]