Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Деснянській райдержадміністрації відбулося засідання Ради з питань ґендерної рівності

Опубліковано 06 грудня 2018 року о 15:44

 

Днями відбулося засідання Ради з питань ґендерної рівності Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації. До складу Ради входять начальники управлінь, відділів, установ та організацій Деснянського району, представники Громадської ради та депутатського корпусу.

За дорученням голови Ради-заступника голови Деснянської РДА Ірини Алєксєєнко було оновлено склад Ради (розпорядження ДРДА від 29.10.2018 № 588) з метою особистої участі представників Ради у засіданнях та напрацювання дієвих механізмів реалізації державної політики рівних прав і можливостей чоловіків і жінок на місцевому рівні.

На засіданні представниця Міністерства соціальної політики України Світлана Ліщинська надала інформаційний зріз щодо ґендерної політики в рамках Державної соціальної програми рівних прав і можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року.

В ході засідання було пропрацьовано галузеві можливості щодо ґендерного аналізу та можливостей коригування внутрішньої політики підприємств та організацій в рамках державної програми. Учасники засідання підкреслили тотожність понять «ґендер» та комфортне життя громадян України за ознакою платників на противагу розподілу за статтю.

Болюче відгукнулося питання «жіночого» обличчя освіти та соціальної сфери, що на даний час сформовано ґендерними стереотипами, а не розривом заробітної плати, як прийнято вважати. Все це безпосередньо впливає на стан сімей, на покоління дітей. Обговорено можливості та підходи щодо змін такої ситуації на локальних місцях, в конкретних галузях, установах.

Питання гендерної рівності в розвинутих країнах напряму пов’язано з економічною успішністю держави. Адже людський ресурс, ресурс чоловіків і жінок, безпосередньо впливає на розвиток держави, починаючи від маленького підприємства, установи до глобальних загальнодержавних рівнів.

Питання недискримінації не може бути вирішено в короткі терміни, проте державна політика залежить від кроків її реалізації на місцях і Деснянська РДА рухається в цьому напрямі.

За результатами засідання напрацьовано ряд векторів, які варто розвивати, і першим кроком у цьому буде оновлений аналіз галузевих напрямків через призму рівності прав та доступу до можливостей.

Питання ґендеру часто викликає супротив, що зумовлено історично складеними стереотипними уявленнями. Проте все набагато простіше, якщо виходити із аналізу конкретної інформації перевірених джерел та практики успішних держав: ґендер – це соціальна стать, а ґендерна рівність – рівність доступу ВСІХ громадян до реалізації своїх прав. Світ швидко змінюється і якщо не реагувати на виклики сьогодення, спільнота швидко залишається позаду, Деснянський район, керуючись державним вектором, прагне бути комфортним для мешканців і тому підходить до питань комплексно.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux