Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Повністю підтримую амбітні плани авіакомпанії Ryanair в Україні. Це є механізм посилення нашої інтеграції в Євросоюз – зустріч Президента з керівництвом лоукостера

Опубліковано 21 листопада 2018 року о 10:45

 

20 листопада 2018 року - 11:35

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Головним комерційним директором авіакомпанії Ryanair Девідом О'Брайеном та директором з розробки маршрутів авіакомпанії Ryanair Кейт Шеррі. «Думаю, що дуже символічно, коли ми вдруге за рік зустрічаємося із всесвітньо відомою компанією Ryanair. Хочу наголосити, що з часу нашої попередньої зустрічі у березні цього року ми пройшли великий шлях і сьогодні вже Ryanair літає з «Борисполя» у 12 напрямках. Сьогодні  Ryanair зі Львова літає у п’яти напрямках», - зазначив Петро Порошенко.

За словами Президента, Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив йому, що сьогодні квиток до Львова в авіакомпанії Ryanair можна купити за 5 євро. «Я особисто зайшов на сайт, спробував купити – там є лише за 9,99, але це теж непогано. І я запрошую українців за 9,99 євро, за 300 гривень таким чином, літати до Лондона», - зауважив він.

Президент нагадав, що обіцяв, коли минулого року було запроваджено безвізовий режим для українців з країнами Євросоюзу, зробити все можливе для приходу в Україну лоукостерів. «Коли на сьогоднішній день (приходять- ред.) такі компанії, як Ryanair, всесвітньовідомий, найбільший в світі лоукостер, вони заставляють інші авіакомпанії і знижувати ціни, і підвищувати рівень сервісу. Це конкуренція. Це саме те, чого я хотів добитися в Україні», - зазначив Президент.

Глава держави наголосив, що зміни, які відбулися поточного року, дуже знакові. «На ринок України прийшли дуже багато компаній, такі як Bayer, IKEA, PepsiCo, яка розпочала нове виробництво і новий розвиток. Сотні мільйонів доларів інвестицій заходять у 2018 році», - зазначив Президент, додавши, що 71 місце України у рейтингу Doing business є яскравим підтвердженням того, що відбувся можливо найбільший прогрес, найбільший стрибок за останні чотири роки.

«Отже, я знаю, що у ваших планах сьогодні є збільшення присутності Ryanair і пропоную подумати Ryanair про те, щоб в Україні зробити хаб…  IT-хаб для того, щоб подивитися і збільшити рівень сервісів, які будуть мати можливість отримати літаки компанії Ryanair», - зазначив Петро Порошенко. Він також додав, що входження авіакомпанії Ryanair на український ринок – це є підтримка України.

В свою чергу, Головний комерційний директор авіакомпанії Ryanair Девід О'Брайен подякував Президенту України за зустріч та пообіцяв, що вже сьогодні буде знижено ціну на квиток до Лондона до 5 євро.

Девід  О'Брайен повідомив, що результатом минулої зустрічі із Главою держави стало запровадження компанією Ryanair посади Головного технологічного директора, разом із лабораторією з програмного забезпечення. Такі лабораторії вже діють в Мадриді, Дубліні та Польщі і він висловив сподівання, що саме в Україні розпочне роботу четвертий офіс цієї лабораторії.

Головний комерційний директор авіакомпанії Ryanair також повідомив про рішення компанії збільшити кількість рейсів до Києва та висловив сподівання, що кількість пасажирів зросте до 1 млн вже найближчим часом.  В планах компанії збільшити перевезення в Україні до 5 млн пасажирів в найближчі 3-5 років. При цьому він повідомив, що перепони для зростання обсягів пасажиро-перевезення не в Україні, а в протекціоністській політиці певних європейських країн, зокрема Німеччини, Франції, Італії, Бельгії. «Після того, як будуть зняті ці перепони, ми зможемо збільшити кількість рейсів та пасажирів до України», - висловив сподівання  Девід  О'Брайен. При цьому він повідомив про рішення компанії інвестувати 1,5 млрд доларів в український напрямок, що дасть можливість збільшити парк літаків і використовувати Україну як базу для міжнародних рейсів авіакомпанії.

Глава держави наголосив на важливості чіткого розуміння результатів співпраці України з компанією Ryanair. «Завжди, коли такий лоукостер як Ryanair приходить на ринок, (відбувається – ред.) збільшення кількості пасажирів – це нові пасажири, це ті, хто раніше не мав можливості скористатися авіатранспортом», - зауважив він.

Президент також зауважив, що сьогодні  було озвучено про те, що мета авіакомпанії Ryanair – це 1 млн пасажирів за рік. «Вже сьогодні ми маємо більше 550 тис. з «Борисполя», і більше 250 тис. зі Львова. Тож цифра 1 млн є цілком реальною», - додав Петро Порошенко.

За його словами, за 3-5 років лише авіакомпанія Ryanair зможе перевезти 10% населення України. «Амбіційні плани, які я повністю підтримую. Ще раз наголошую, що це етап, механізм посилення нашої інтеграції в Євросоюз», - зазначив Президент. Він також зауважив, що більшість рейсів, які здійснює авіакомпанія Ryanair, відбуваються саме до міст країн ЄС.

«Доступні квитки є яскравою демонстрацією того, що краще один раз побачити Євросоюз, краще один раз переконатися в перевагах європейського напрямку, яким зараз розвивається Україна, ніж сто раз почути російську пропаганду про те, як там все погано», - сказав Глава держави.

Президент подякував керівництву авіакомпанії Ryanair за інтенсивний розвиток співпраці, а також за підтримання високого рівня конкуренції, що змушує замислюватись авіакомпанії з Німеччини, Польщі,  Великобританії над зниженням цін на квитки, підвищенням сервісів для того, щоб конкурувати з Ryanair за українського громадянина. «Це саме те, чого я хочу», - додав він.

«Я впевнений в тому, що наші спільні зусилля призведуть до того, що Європа для українців стане набагато доступнішою. Це правильне рішення», - підкреслив він.

Глава держави також запропонував до наступної зустрічі з керівництвом авіакомпанії Ryanair запланувати наступні кроки співпраці, зокрема додаткові напрямки польотів,  зниження цін та збільшення пасажиропотоку.

https://www.president.gov.ua/news/povnistyu-pidtrimuyu-ambitni-plani-aviakompaniyi-ryanair-v-u-51062

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux