Портал в режимі тестування та наповнення
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Деснянська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Цікавинки бібліотек Деснянського району

Опубліковано 08 листопада 2018 року о 15:37

 

День нової книги йшов для учнів молодших класів школи №277 у бібліотеці № 151.

Школярам були представлені книги для дітей сучасних українських письменників, книги із серії  «Дитяча іронічна поезія».

До серії книг «Дитяча іронічна поезія» увійшли твори видатних письменників, які писали й пишуть різними мовами, жили і живуть у різних країнах та умовах. Іронічне ставлення до себе та до життя - не лише гра слів та думок, іронія - універсальний захист від світової невлаштованості і несправедливості. Ці книги адресуються також дорослим читачам, які хочуть, щоб їхня дитина навчилась сміхом перемагати внутрішні негаразди - страхи, слабкість, невпевненість.

Особливу зацікавленість читачі виявили до нової серії книг «Українські народні казки з вузликами», що стануть в пригоді маленьким розумникам, їх батькам. Діти та дорослі ще раз для себе відкриють красу української  мови,  глибину та мудрість народної казки.

ВЦРБ ім. Павла Загребельного пройшов інформаційний дайджест «Світ мистецтва Георгія Нарбута», присвячений 100-річчю української марки для користувачів різних категорій.

Читачам була представлена тематична виставка та мультимедійний ілюстрований матеріал, які ознайомили користувачів бібліотеки з історією створення української марки, життєвим шляхом та діяльністю видатного українського художника-графіка Георгія Нарбута, в творчій спадщині якого безліч талановитих робіт, серед яких і зокрема українська марка.

Український майстер за своє коротке життя встиг проявити блискучий графічний дар з вичерпною повнотою, створив власний художній всесвіт та став помітною постаттю в історії мистецтва.

У бібліотеці ім. В. Кучера відбулася історико-культурологічна мандрівка «Мозаїки та фрески київських храмів» за проектом «Пам'ятай! Відроди! Збережи!»,  в якій взяли участь священик храму св. мучеників Адріана та Наталії отець Василій та учні 7 класу школи № 218.

Учасники заходу з цікавістю ознайомились з презентованою бібліотекарем тематичною виставкою-інсталяцією та переглянули мультимедійний матеріал «Софія Київська дивує новими відкриттями…». Діти  дізналися багато нового про надзвичайно високий художній рівень мозаїчного та фрескового мистецтва київських храмів.

Отець Василій більш детально розповів про ансамблі мозаїк Софії Київської, фрагменти мозаїк Золотоверхого собору Михайлівського монастиря, Десятинної церкви, Успенського собору Києво-Печерської Лаври, Видубицького монастиря та інші.

Мистецький вечір «Дивовижний світ мереживних візерунків» для членів клубу «Іванна» пройшов у бібліотеці ім. Олійника.

Бібліотекарі підготували презентацію «Петриківський розпис», витоки якого сягають з давнини та зберігають тісний зв'язок з традиціями народної творчості минулого і набувають нового змісту, нових якостей і рис сьогодення. Цікавою родзинкою презентації стала розповідь про відому художницю з Петриківців Галину Назаренко, яка розписала храм у Києві, присвячений великомученику Юрію (Георгію) Переможцю у петриківському стилі. Розпис у храмі відповідає християнським канонам і звичаям, тож кожна квітка і колір мають своє символічне значення. Своє бачення про художницю Галину Назаренко, майстриню пензля, висловили також наші користувачі, захоплюючись її унікальним даром, сприйняттям навколишнього світу. 

Тематична підбірка «Петриківські орнаменти крізь час…» допомогла читачам дізнатись, як оволодіти всіма «секретами» народного розпису й виконувати його так, як це вміють уславлені майстрині. 

Мистецтво Петриківського розпису стало своєрідним «брендом» України, який заслуговує на світове визнання.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux