Головна  →  Новини  →  31 жовтня 2018

«Релігійна поезія у фарбах»

 

В рамках «Наукового тижня» в спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 251 з поглибленим вивченням англійської мови відбулася виставка сучасного майстра іконописця Олександра Охапкіна.

Присутні ознайомилися з творами Олександра Охапкіна, дізналися про його творчий та життєвий шлях.

Олександр Охапкін працює у галузі станкового малярства. В його творах талановито синтезуються традиційні техніки стародавнього іконопису і сучасного виконання, такий стиль називають творчою іконою поставлену на національну основу.

Мистецтвознавці називають творчість Олександра Охапкіна «релігійною поезією у фарбах». Картини художника виставлялись на багатьох виставках в Україні і за кордоном. Вони зберігаються у фондах  Спілки художників України, приватних збірках Німеччини, Франції, США, Канади, Польщі, Італії та інших країн.

Ікони Олександра Охапкіна також прикрашають різні українські церкви, зокрема, Церкву святого Володимира в Парижі та Собор святого Юра у Львові, київську церкву Святого Миколая на Аскольдовій могилі, церкви Олександрії та Кропивницького. Ним виконано ікони для іконостасу церкви з с. Конори у Національному музеї народної архітектури та побуту України, Пирогів (Київ).

Нині Олександр Охапкін мешкає в Олександрії, працює викладачем в Олександрійській дитячій художній школі.

Указом Президента України від 25 червня 2016 року № 276 про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Конституції України Олександру Охапкіну присвоєно Почесне звання «Заслужений художник України».

ФОТОЗВІТ

Перейти до спискуВерсiя для друку

Оперативне інформування киян

Повідом про корупцію:
(понеділок: з 08:00 - до 17:00,
п'ятниця з 08:00 - до 15:45).

телефон: (044) 546-08-39
електронна адреса: [email protected]